Berloumibowl

Berloumi bowl met currydressing

Bowls staan hier geregeld op het menu. Want een kleurrijk bord, dat nodigt gewoon uit om te eten.

Ideaal ook om restjes weg te werken, of om net wat restjes te hebben voor de lunchbox van morgen.

Ingrediënten

2 personen

Voor de bowl:

  • 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 rode puntpaprika, zaadlijsten verwijderd en in halve ringen gesneden
  • 1 broccoli, in roosjes gesneden, de stam geschild en in plakjes gesneden
  • 1/2 komkommer
  • handvol jonge spinazieblaadjes
  • pitjes van 1/2 granaatappel
  • 125 g tarwekorrels, gegaard zoals aangegeven op de verpakking
  • Berloumi, in plakjes gesneden
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl Provençaalse kruiden
  • 1 el olijfolie

Voor de currydressing:

  • 1 el mayonaise
  • 1 el ongezoete yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 1/2 tl ahornsiroop
  • 1/2 tot 1 tl currypoeder (naar smaak)

Voor de crunchy pitten:

  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el pompoenpit
  • 1/4 tl currypoeder

Benodigdheden

antikleefpan

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden, hetelucht. Leg de blokjes zoete aardappel en de puntpaprika op een bakplaat. Kruid met het paprikapoeder, de Provençaalse kruiden en zout van de molen. Schep om met een eetlepel olijfolie en bak gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Stoom de broccoli in 7 minuten gaar en hou opzij.

Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in halve maantjes.

Bak de pitten in een antikleefpan in een weinig olie. Voeg currypoeder en zout naar smaak toe. De pitten zijn gaar van zodra de pijnboompitten een kleurtje hebben en de pompoenpitten beginnen te poffen. Doe de pitten in een kommetje.

Meng voor de currydressing alle ingrediënten door elkaar. Kruid met peper en zout naar smaak.

Snijd de Berloumi in plakjes. Verwarm een weinig olie in een antikleefpan en bak de plakjes goudbruin.

Leg wat spinazieblaadjes in een bord. Schep er wat broccoli, geroosterde zoete aardappel en puntpaprika bij en wat tarwekorrels.

Drizzle wat currydressing over het geheel.

Verdeel de Berloumi en werk je bord af met granaatappelpitten, crunchy pitten en wat fijngesneden platte peterselie.

Wist je dat?

Berloumi is een heerlijke lokale grillkaas uit Berlare (Oost-Vlaanderen) en is het lekkerste wanneer die net uit de pan komt. Wanneer de kaas koud wordt, heeft die de neiging wat taai te worden.

Eén reactie

  1. Hey Lieve

    Tof receptje alweer. Ik heb een vraag. Ik zou op Zuivelarij website onze recepten willen verzamelen. Onze eigen recepten maar ook recepten van anderen, bloggers, lekker van bij ons, foodbag, fans, …
    Hoe staan bloggers en creaters zoals jij daar tegenover? Ik zet gewoon een foto van het recept met een directe link naar jou blog dan natuurlijk. In principe is dat goed voor iedereen want google ziet graag dit soort links.

    Zoals dit zou dat dan iets worden: https://dezuivelarij.be/recepten-van-fans/

    Groetjes
    David

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?