Rozijnencake

Rozijnentulband

Een heerlijk simpele cake, maar door zijn vorm wordt hij echt wel feestelijk.

Je hoeft echt geen baking queen te zijn om deze tulband op tafel te toveren, gewoon even investeren in een goede bakvorm.

Ingrediënten

8 a 10 plakken
  • 200 g boter (ik gebruik de Alpro bakken en braden uit het vlootje)
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 1 tl bakpoeder
  • snuif zout
  • 50 ml rum
  • 75 g rozijnen

Benodigdheden

Tulbandvorm, keukenrobot of elektrische mixer.

Stappen

Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.

Vet de tulband zorgvuldig in. Zorg dat je alle kanten en hoekjes meehebt. Bestuif nu de bakvorm met bloem. Klop de overtollige bloem uit de bakvorm en zet hem opzij.

Doe de rum in een kommetje en voeg de rozijnen toe. Laat deze even wellen.

Klop in de keukenrobot de boter en de suiker licht en luchtig gedurende een vijftal minuten.

Voeg één voor één de eitjes toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen.

Zeef de bloem en het bakpoeder boven het mengsel. Voeg een snuifje zout toe en spatel dit alles door het beslag.

Werk voorzichtig maar wel grondig. Stop pas met spatelen als de bloem mooi is opgenomen in het beslag en er geen klontertjes meer zichtbaar zijn.

Spatel tot slot de rum en de rozijnen door het beslag.

Giet het beslag in de bebloemde bakvorm.

Bak de tulbandcake in de oven gedurende 30 tot 35 minuten of tot een prikker er schoon, zonder deegresten, uitkomt.

Laat 10 minuten in de vorm op een rooster afkoelen.

Draai de vorm voorzichtig om op het rooster en haal de cake uit de vorm.

Laat afkoelen met de cakevorm op de cake.

Wist je dat?

Je kan de cake tot 3 dagen bewaren in een luchtdichte doos op een koele plaats. Bewaar de cake niet in de koelkast, dan droogt deze snel uit.

Geen fan van rum, gebruik dan heet water om de rozijnen te wellen. Giet in dat geval de rozijnen wel af, vooraleer je ze door het cakebeslag spatelt. Voeg in dat geval een theelepel vanille extract toe voor wat extra smaak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?