Burrito bowl

Burrito bowl

Niet geheel typisch Mexicaans, dat geef ik grif toe, want ik heb geen bonen toegevoegd, maar het gerecht moet een naam hebben en dit is de omschrijving die het best past bij deze bowl.

Heerlijke smaken met een mix van knapperig, fris, creamy, hartig en neutraal. Dat vind ik zelf zo leuk aan een bowl… Er is van alles wat en dat maakt dat je er van kan blijven eten.

Ingrediënten

2 personen
  • 125 g rijst
  • 300 g kipgehakt
  • 3 tomaten, pitjes verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1/2 avocado, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, zaadlijsten verwijderd, geschild en in reepjes gesneden
  • 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, geschild en in reepjes gesneden
  • 1 rode ui
  • 2 a 3 kleine komkommers en in schuine plakjes gesneden
  • 1 klein blikje maïs, uitgelekt en kort afgespoeld
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 el sriracha (+ extra)
  • sap van 1 limoen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 tl gringo taco kruiden (Mill & Mortar) of 1/2 tl gerookt paprikapoeder

Voor erbij : zure room, tortilla (even opgewarmd in de pan en in puntjes gesneden), zwarte olijven, jalapeno, koriander

Benodigdheden

antikleefpannen

Stappen

Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.

Snijd de helft van de rode ui in halve ringen. Bak deze samen met de paprikareepjes en het teentje knoflook op zacht vuur gaar in een antikleefpan in een weinig olie. Kruid met de gringo taco kruiden.

Bak in een tweede pan het kipgehakt goudbruin en gaar. Kruid met het gerookte paprikapoeder. Voeg op het einde, wanneer het kipgehakt gaar is, de sriracha toe naar wens en roer goed om.

Snipper ondertussen de andere helft van de rode ui fijn en meng deze onder de tomatenblokjes. Voeg het sap van de limoen toe, samen met een eetlepel olijfolie en zwarte peper van de molen. Kruid met fleur de sel naar smaak.

Maak nu de bowls op: rijst, kipgehakt, komkommers, tomatenblokjes, maïs, gebakken paprika en avocadoblokjes. Kruid de komkommer nog even bij met wat zout van de molen en nigellazaad. Drizzle wat olijfolie over de bowl en werk verder af met zure room, koriander, jalapeno en zwarte olijven, tortilla en eventueel wat extra sriracha als je dat lekker vindt.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?