Carrot cake baked oats

Carrot cake baked oats

Een kommetje gebakken havermout, dat is echt een feestje.

Het klinkt wellicht niet sexy, I know, maar het is zó ongelooflijk deugddoend.

Het is als een warm dekentje dat over je valt op een koude maandagochtend. Klinkt al beter, toch?

Ingrediënten

2 personen
  • 100 g wortel, grof geraspt
  • 1 rijpe banaan, geprakt
  • 70 g havermout
  • 1/2 appel, geschild en in blokjes gesneden
  • 100 ml amandeldrink
  • 2 el honing
  • 1 el rozijnen
  • 1 el pecannoten, grof gehakt
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl koekkruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • snuifje zout

Stappen

Verwarm de oven voor op 175 graden, hetelucht.

Meng de geprakte banaan met de honing en het vanille extract.

Voeg de havermout toe, samen met het bakpoeder en een snuifje zout en meng goed door elkaar.

Voeg daarna de amandeldrink toe en meng opnieuw.

Voeg tot slot de geraspte wortel, de blokjes appel, de pecannoten, rozijnen, kaneel en koekkruiden toe en meng nog een laatste maal alles goed door elkaar.

Vul een ovenschaal, of afzonderlijke ovenbestendige kommen met het beslag. Strooi er wat amandelschilfers over als je dat lekker vindt en bak de oats gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de oats na 20 minuten uit de oven en geef er een flinke dot yoghurt bij.

Wist je dat?

Overschotje? Bewaar het in de koelkast. Warm vlak voor het eten terug kort even op in de microgolf.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?