Bowl met groene groenten zalm rijst

Bowl met groene groenten, zalm, rijst en een duivels srirachasausje

Eten uit een kommetje heeft iets gezelligs.

Wanneer dit gerechtje op tafel komt, laat ik ieder zijn bowl zelf samen stellen. Voordeel is dat je zelf sneller aan tafel kan, maar de grootste troef is toch dat ons dochtertje Amélie op die manier steeds weer nieuwe dingen ontdekt. Zo is ze, sinds ik dit gerechtje voorschotelde, verzot op edamameboontjes. Dat noem ik nu eens win-win!

De variatie in de groene groentjes geven je een energieboost. Je proeft gewoon dat het gezond is (en ook heel lekker he 😉 )

Het meeste kan je overigens al op voorhand maken, dus een ideaal gerechtje om die maandag zonder avondrush door te komen.

Ingrediënten

2 personen

Voor het sausje:

  • 1 el mayonaise
  • 2 el griekse yoghurt
  • 1 tl zoetzure chilisaus
  • 3 tl srirachasaus (of meer, if you like it hot!)

Stappen

Meng voor het sausje alle ingrediënten samen en zet tot gebruik koel.

Schil de komkommer en snijd deze in blokjes. Het binnenste waterachtige gedeelte gebruik ik niet. Doe de blokjes in een kommetje met wat olijfolie, zout en peper en zet opzij.

Gaar de erwtjes en de edamameboontjes en doe ze in een ander kommetje.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

Stoom of kook de broccoliroosjes beetgaar.

Hou de rijst en de broccoliroosjes warm.

Snijd de avocado in partjes en kruid met peper en zout.

Snijd de zalmfilet in 4 vierkantjes en bak ze in de pan. Wij hebben ze voor dit gerechtje graag nog wat rose vanbinnen, maar doe hier vooral wat je zelf lekker vindt.

Als de zalm klaar is, werk af met fleur de sel en wat zeste van citroen of enkele druppeltjes citroensap.

Stel nu je bowl samen en vergeet deze vooral niet af te toppen met de Santa Maria kruiden en de zeechips (zoals Amélie ze noemt)… Believe me, deze maken echt je gerechtje!

Wist je dat?

De Santa Maria kruiden en de Poke Sushi & Salad Sprinkle van SAITAKU kan je vinden bij Albert Heijn of Delhaize.

Ook de srirachasaus kan je daar vinden. Wij zijn hier verzot op dat sausje… Sriracha heeft iets vies-goed. Wie is er nog fan?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?