Tomaten-chilipasta-met-burrata-blog-4534

Chili-kerstomatenpasta met romige burrata

Pasta is altijd een goed idee.

Simpel en lekker, meer moet dat niet zijn.

De pittige smaak van de saus wordt gecounterd door de romige smaak van burrata.

Een ideaal gerechtje om op een vrijdagavond op tafel te toveren, wanneer de koelkast bijna leeggeplunderd is.

Ingrediënten

2 personen
  • 150 g pasta
  • 500 g kerstomaten, doormidden gesneden
  • 1 opgehoogde tl tomatenpuree
  • 1 chilipeper, fijn gesneden (al dan niet van de zaadjes ontdaan)
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl gedroogde oregano
  • handvol basilicum
  • 2 el versgeraspte Parmezaanse kaas
  • geroosterde pijnboompitten
  • burrata
  • eventueel pikante chili-olie om af te werken

Stappen

Bak de look, de chilipeper en de tomatenpuree in een flinke scheut olijfolie op matig vuur in een steelpan.

Voeg na een tweetal minuten de kerstomaten en de gedroogde oregano toe en bak deze gedurende vijf minuten mee. Maak de kerstomaten voorzichtig kapot zodat je een dikke saus krijgt. Kruid met peper en zout van de molen. Zet het vuur lager.

Kook intussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking en giet af.

Roer de versgeraspte Parmezaanse kaas door de tomatensaus en voeg 1 sauslepel pastavocht toe.

Meng de pasta onder de saus en verdeel over de borden. Werk af met verse basilicum, geroosterde pijnboompitten en burrata. Doe er eventueel wat extra chili-olie over if you like it hot.

Wist je dat?

Indien je de ‘heetheid’ uit de chilipeper wil halen, verwijder je naast de zaadjes best ook de witte draden die de zaadjes vasthouden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chili-kerstomatenpasta met romige burrata - Juffrouw Toertjes

Simpel en lekker. Ideaal op vrijdagavond wanneer de koelkast bijna leeg is. De pittige smaak van de saus wordt gecounterd door de romige smaak van burrata.

Ingrediënten recept:

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?