Er zijn zo van die combinaties waarvan je weet dat het niet kan mislukken.
Couscous en zalm is daar zo eentje van.
Doe daar nog een herfstzonnetje bij en het feit dat het bijna weekend is, en ik ben verkocht.
Wie wordt daar nu niet blij van?
Er zijn zo van die combinaties waarvan je weet dat het niet kan mislukken.
Couscous en zalm is daar zo eentje van.
Doe daar nog een herfstzonnetje bij en het feit dat het bijna weekend is, en ik ben verkocht.
Wie wordt daar nu niet blij van?
Voor de zalmballetjes
Voor de couscoussalade
Voor het sausje
Voor erbij : Sriracha saus
Meng voor de zalmballetjes alle ingrediënten door elkaar. Kruid met peper en zout van de molen. Maak je handen nat en rol bolletjes van het zalmmengsel (ca 10 stuks).
Leg ze op een bord, dek af en zet de bolletjes minstens een half uurtje in de koelkast.
Meng voor het sausje alle ingrediënten door elkaar. Dek af en zet eveneens in de koelkast voor later gebruik.
Kook intussen de parelcouscous gaar zoals aangegeven op de verpakking. Spoel kort onder koud water en laat goed uitlekken.
Gaar ook de diepvrieserwtjes ca 1 minuut in kokend water. Spoel ook deze af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Neem een ruime kom en voeg de parelcouscous en groenten toe. Roer er voorzichtig 1 el van het sausje door, samen met de verse kruiden en kruid met peper en zout van de molen.
Neem een pan met antikleeflaag en bak de zalmballetjes gaar op middelhoog vuur, tot alle kanten mooi goudbruin gekleurd zijn.
Serveer de zalmballetjes bovenop de parelcouscoussalade. Strooi de gehakte noten erover en eventueel verse plukjes kruiden. Drizzle het restje saus over de salade en voeg Sriracha saus toe naar smaak.
Vind je het maken en bakken van de zalmballetjes een heel gedoe, maak er dan platte koekjes van en serveer ze als kleine burgertjes bij de couscous.
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528