Crispy on the outside… Dat zijn deze kiphaasjes zeker. En de kokosschilfers zorgen voor een exotische zomertoets.
Een ideaal gerechtje om op een luie zomeravond op tafel te toveren. Vind je ook niet?
Crispy on the outside… Dat zijn deze kiphaasjes zeker. En de kokosschilfers zorgen voor een exotische zomertoets.
Een ideaal gerechtje om op een luie zomeravond op tafel te toveren. Vind je ook niet?
Voor de crispy kip
Voor het sausje
Voor het slaatje
Voor erbij: rijst, koriander of peterselie, partjes citroen
antikleefpan
Neem 3 kommetjes. Vul één kom met bloem. Kruid met peper en zout van de molen. Vul het tweede kommetje met het losgeklopt eitje. Kruid eveneens met peper en zout van de molen. Meng in een derde kom de panko en kokosschilfers goed door elkaar.
Wentel de kiphaasjes eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het panko-kokosmengsel. Zorg dat het stukje kip goed is bedekt. Leg op een bord en werk zo alle kiphaasjes af. Dek het bord af en zet een tiental minuutjes in de koelkast.
Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking en maak intussen de salade. Meng de komkommer, avocado en edamame voorzichtig door elkaar. Klop de olie met het citroensap los. Voeg zout en peper van de molen naar smaak toe. Verdeel dit over de salade. Werk af met wat verse kruiden en nigellazaadjes.
Roer alle ingrediënten voor het sausje door elkaar en zet opzij.
Haal de kiphaasjes uit de koelkast.
Verwarm in een antikleefpan een ruime scheut rijstolie. De panko zal veel van de olie opslorpen, dus wees niet té zuinig. Leg de kiphaasjes in de olie en bak ze gaar en mooi goudbruin in de pan.
Verdeel de rijst en de salade over de borden. Leg er enkele kiphaasjes bij. Sprenkel er wat citroensap over en serveer met een flinke lepel yoghurtsaus.
De kiphaasjes zijn ruim voldoende. Heb je nog wat over? Warm ze de volgende dag terug even kort op, geef er een lekker sausje bij en je hebt in 1-2-3 een aperohapje klaar.
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528