Fusilli met prei en gerookte zalm

Fusilli met prei en gerookte zalm

We zijn dol op pasta!
Niet alleen omdat het snel klaar is, ook omdat het zo veelzijdig is.
Het moet heus niet altijd tomatensaus of pesto zijn, ook al is onze mini vooral fan van dat eerste.
Deze keer steek ik de pasta in een feestelijker jasje en kies ik voor prei en gerookte zalm.

Lekker en verrassend!

Ingrediënten

2 personen
  • 180 g fusilli
  • 3 preistengels, witte deel, in fijne ringetjes gesneden
  • 1/2 witte ui, in fijne halve maantjes gesneden
  • 120 g gerookte zalm
  • handvol jonge spinazieblaadjes
  • 3 el verse dille, fijngehakt
  • 1 teentje look, geperst
  • 2 dl room
  • 1 el sriracha saus
  • 1 el tomatenpuree (dubbel geconcentreerd)
  • 2,5 cl cognac

Benodigdheden

ruime kookpot

Stappen

Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet de pasta af, maar bewaar nog een klein kopje van het kookvocht voor straks.

Stoof de prei en de ui aan in een flinke scheut olijfolie in de pot waar je zonet de pasta in hebt gekookt. Dat spaart afwas 🙂 Voeg ook het teentje knoflook toe. Laat zo een 7 minuutjes op zacht vuur stoven, of tot de prei gaar is.

Voeg de cognac toe en laat deze verdampen.

Roer het tomatenconcentraat door de prei en laat 1 minuutje meestoven. Voeg de room, de dille en de sriracha saus toe. Meng alles goed. 

Tot slot voeg je de spinazieblaadjes toe, samen met de sliertjes gerookte zalm en de gekookte pasta. 

Laat alles nog even kort warmte nemen. 

Kruid de pasta bij met flinke wat peper van de molen en wat fleur de sel (let wel op met het zout, want de gerookte zalm zorgt al voor een zoute toets).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?