Pompoen-biet-venkel-orzo-2-blog-6501

Geroosterde wintergroenten met orzo

Geroosterde groenten, we LOVE it!

In combinatie met orzo, gekruide noten en romige Griekse yoghurt is dit dé perfecte opvolger van de overdaad aan kerstkroketten en de rijkelijke nieuwjaarsapéro.

Ingrediënten

2 personen
  • 2 rode bieten, geschild en in hapklare stukken gesneden
  • 1/2 flespompoen, geschild en in hapklare stukken gesneden
  • 1 venkel, gewassen en in hapklare stukken gesneden
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 1/2 tl Happy Roots kruiden (Mill & Mortar)
  • handvol verse jonge spinazieblaadjes
  • 120 g Griekse pasta (risoni of orzo)
  • 120 g Griekse yoghurt
  • 1 el crispy chili olie (bvb van Lao Gan Ma)
  • 1/2  a 1 tl honing
  • 2 el pecannoten, grof gehakt

Voor erbij : eventueel wat feta of krokant gebakken pancetta

Benodigdheden

ruime bakplaat of ovenschaal.

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

Leg de pompoen en de venkel, per soort op een ruime bakplaat of een ruime ovenschaal. Sprenkel er wat olijfolie over. Strooi de Happy Roots kruiden over de pompoen. Strooi de helft van de Provençaalse kruiden over de venkel. Kruid met peper en zout van de molen. Hussel de kruiden en de olie onder de groenten.

Neem een ruim stuk aluminium folie. Doe hierin de blokjes rode biet. Giet een straaltje olijfolie over de bietjes. Doe de rest van de Provençaalse kruiden en wat peper en zout van de molen bij de bietjes. Zorg dat alles goed gemengd is. Vouw het aluminiumfolie dicht en zet de groenten gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Kook intussen de Griekse pasta gaar.

Meng de Griekse yoghurt met wat citroensap en peper en zout van de molen.

Bak in een antikleefpan de pecannoten op met een snuifje zout. Zet het vuur uit en voeg de crispy chili olie en de honing toe aan de noten. Meng goed zodat de noten mooi gecoat zijn.

Haal de geroosterde groenten uit de oven en haal de bieten uit de folie. Hussel de spinazie door de warme groenten, samen met een 10-tal olijven. Meng ook de risoni onder de groenten.

Verdeel over de borden. Werk af met de Griekse yoghurt en de chili-noten. Verkruimel er eventueel nog wat feta of krokant gebakken pancetta over, als je dat lekker vindt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?