Geroosterde groenten, we LOVE it!
In combinatie met orzo, gekruide noten en romige Griekse yoghurt is dit dé perfecte opvolger van de overdaad aan kerstkroketten en de rijkelijke nieuwjaarsapéro.
Geroosterde groenten, we LOVE it!
In combinatie met orzo, gekruide noten en romige Griekse yoghurt is dit dé perfecte opvolger van de overdaad aan kerstkroketten en de rijkelijke nieuwjaarsapéro.
Voor erbij : eventueel wat feta of krokant gebakken pancetta
ruime bakplaat of ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Leg de pompoen en de venkel, per soort op een ruime bakplaat of een ruime ovenschaal. Sprenkel er wat olijfolie over. Strooi de Happy Roots kruiden over de pompoen. Strooi de helft van de Provençaalse kruiden over de venkel. Kruid met peper en zout van de molen. Hussel de kruiden en de olie onder de groenten.
Neem een ruim stuk aluminium folie. Doe hierin de blokjes rode biet. Giet een straaltje olijfolie over de bietjes. Doe de rest van de Provençaalse kruiden en wat peper en zout van de molen bij de bietjes. Zorg dat alles goed gemengd is. Vouw het aluminiumfolie dicht en zet de groenten gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook intussen de Griekse pasta gaar.
Meng de Griekse yoghurt met wat citroensap en peper en zout van de molen.
Bak in een antikleefpan de pecannoten op met een snuifje zout. Zet het vuur uit en voeg de crispy chili olie en de honing toe aan de noten. Meng goed zodat de noten mooi gecoat zijn.
Haal de geroosterde groenten uit de oven en haal de bieten uit de folie. Hussel de spinazie door de warme groenten, samen met een 10-tal olijven. Meng ook de risoni onder de groenten.
Verdeel over de borden. Werk af met de Griekse yoghurt en de chili-noten. Verkruimel er eventueel nog wat feta of krokant gebakken pancetta over, als je dat lekker vindt.
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528