Geroosterde wortel en venkel 1 - blog-011

Geroosterde wortel en venkel met halloumi

Wij houden van groenten: zowel rauw, gestoomd, gebraiseerd, als puree, in een slaatje, maar nog het liefst van al… geroosterd!

Lang leve de ovengeroosterde groenten.

In deze ovenschotel spelen wortel en venkel de hoofdrol. Doe daar nog een lekkere dressing bij, wat goudgebakken halloumi, de zoute smaak van olijven en crunchy noten en pitten en je weet… dit is goed!

Healthy comfort food, zoals wij het graag hebben.

Ingrediënten

2 personen

Voor de ovenschotel

  • 400 g wortel, geschild en in schuine plakken van ca 2 cm gesneden
  • 1 venkel, gespoeld, drooggedept en in hapklare stukken gesneden
  • 1 rode ui, in partjes gesneden
  • handvol rucola
  • 10-tal zwarte olijven, in ringetjes gesneden
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 1/2 tl chili ‘Pull Biber’
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 el olie

Voor de dressing

  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1/2 tl ahornsiroop
  • 1 tl mosterd

Voor de crunchy pitten

  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el pompoenpitten

Voor erbij: couscous

Benodigdheden

antikleefpan, ovenschaal

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

Leg de wortel, venkel en rode ui verspreid in een ovenschaal. Kruid met de Provençaalse kruiden, chili, look, peper en zout van de molen en meng er een eetlepel olie door.

Gaar de groenten gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te kloppen. Kruid met peper en zout van de molen en zet opzij.

Gaar de couscous zoals aangegeven op de verpakking.

Neem een antikleefpan en voeg een heel klein beetje olie toe. Bak hierin de pitten. Kruid ook deze met peper en zout van de molen.

Zet opzij.

Kuis de pan even uit met een stukje keukenpapier.

Snijd de halloumi in stukken. Verhit een vijftal minuten voor de groenten klaar zijn opnieuw een scheutje olie in de antikleefpan. Bak de halloumi goudbruin.

Meng een drietal eetlepels van de dressing onder de warme groenten. Voeg de olijven toe en hussel de rucola onder de groenten.

Verdeel de groenten over de borden. Doe hetzelfde met de halloumi. Strooi er de gebakken pitten over en geef er de couscous bij.

Wist je dat?

Zorg ervoor dat de groenten goed verspreid liggen en niet over elkaar, zodat ze mooi kunnen roosteren in de oven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?