Gevulde pasta asperges zalm

Gevulde pasta met asperges en zalm

Zoek je een snel-klaar receptje voor dagen dat alles hurry-hurry-hurry moet? Dit is er zo eentje.

Met gevulde pasta kan je alle kanten op.

Ik vond deze variant met asperges toevallig in het koelvak van mijn supermarkt, maar ook met een vulling van spinazie is dit gerechtje een toppertje.

En, het is sneller dan een heen-en-weertje take-away pizza.

Ingrediënten

2 personen
  • 250 g gevulde pasta (mezzaluna met asperges)
  • 500 g witte asperges
  • 100 g babyspinazie
  • 120 ml room
  • zeste van 1 biocitroen
  • gerookte zalm
  • een klontje boter
  • verse bladpeterselie, fijngesneden
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd

Stappen

Schil de asperges, verwijder het houterige einde en snijd de asperges in schuine stukken van ongeveer 3 à 4 cm.

Kook de asperges in water gedurende een 5-tal minuutjes tot ze beetgaar zijn. Haal ze uit het water.

Verhit de boter in een antikleefpan en bak de asperges nog kort aan. Kruid goed met peper en zout van de molen.

Kook intussen in hetzelfde water waarin je de asperges hebt gegaard, de gevulde pasta zoals aangegeven op de verpakking. Dit heeft echt niet lang nodig. Giet de pasta af.

Zet het vuur wat lager en verwarm de room in de pot waarin je zonet de pasta hebt gekookt. Voeg de bladspinazie toe en laat slinken in de room. Voeg de citroenzeste toe, samen met de gebakken asperges en de gevulde pasta. Kruid eventueel nog bij met extra peper en zout (pas op met het zout want de gerookte zalm zal straks ook nog een zoute toets aan het gerecht geven).

Schik de pasta op de borden. Werk af met de gerookte zalm, verse bladpeterselie en de pijnboompitten.

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?