Risoni crunchy feta - blog-4169

Griekse pasta salade met crispy feta

Het blijft nog even nazomeren… dus genieten we ook nog even van een zomerse maaltijdsalade.

De crispy feta zorgt voor een leuk accentje. Het is ietsje meer gedoe dan gewoon wat verkruimelde feta over je salade te strooien, but trust me… het loont de moeite!

Ingrediënten

2 personen

Voor de dressing

  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • 1/2 tl mosterd
  • 1/2 tl honing
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1/4 tl za’atar

Voor de pastasalade

  • 120 g Griekse pasta
  • 1 komkommer, geschild, het binnenste waterachtige deel verwijderd en in blokjes gesneden
  • 2 puntpaprika’s, gespoeld en in kleine blokjes gesneden
  • handvol kerstomaten, doormidden gesneden
  • 15-tal olijven
  • 1 el verse munt, fijngesneden
  • 2 el verse platte peterselie, fijngesneden
  • 1 el verse basilicum, fijngesneden
  • 1 el geroosterde pijnboompitten

Voor de crispy feta

  • 150 a 200 g feta
  • 20 g panko, wat fijner gestampt
  • 1/4 tl gedroogde oregano
  • snuifje cayennepeper
  • flinke draai van de pepermolen
  • rijstolie om te bakken

Benodigdheden

antikleefpan

Stappen

Kook de Griekse pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken.

Meng voor de dressing de olijfolie, het citroensap, de mosterd, de honing, de gedroogde oregano en de za’atar kruiden door elkaar. Kruid met peper en zout van de molen. Ik gebruik meestal een klein glazen bokaaltje met deksel waarin ik alles samendoe en dan schud ik dat goed door elkaar.

Meng de rauwe groentjes onder de Griekse pasta en schep voorzichtig om met de dressing. Zet opzij.

Snijd de feta in blokjes van ca 3 op 3 cm en dep ze droog. Kruid de fijner gestampte panko met de gedroogde oregano, de cayennepeper en de zwarte peper. Druk de fetablokjes goed in de panko en zorg dat alle kanten bedekt zijn. Schenk een scheut rijstolie in een pan met antikleeflaag en bak de feta goudbruin en krokant aan. Dit duurt echt niet lang. Let er dus op dat je bij het vuur blijft staan, want het kan snel aanbranden. Zorg dat alle kanten een mooi kleurtje krijgen.

Verdeel nu de verse kruiden over de salade, samen met de crispy feta en strooi er de geroosterde pijnboompitten over.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Griekse pasta salade met crispy feta - Juffrouw Toertjes

Het blijft nog even nazomeren... dus genieten we ook nog even van een zomerse maaltijdsalade.

Ingrediënten recept:

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?