Groenten traybake - blog-4638

Groententraybake met manouri

Traybakes zijn altijd een top plan!

Niet alleen omdat de oven het meeste werk doet (en jij daardoor tijd hebt voor een aperooke), maar ook omdat geroosterde groentjes zo geweldig goed smaken.

Deze traybake werk ik af met Manouri. Manouri is Griekse halfzachte kaas, gemaakt van schapen- en geitenmelk en ontstaat bij de productie van feta. Het grote verschil? Manouri heeft een veel zachtere smaak, doordat deze kaas een veel lager zoutgehalte heeft. Een erg lekkere afwisseling dus.

Ingrediënten

2 personen
  • 1/2 flespompoen, geschild en in hapklare stukken gesneden
  • 1 zoete aardappel, eveneens geschild en in hapklare stukken gesneden
  • 1 puntpaprika, zaadlijst verwijderd en in stukken gesneden
  • 1 courgette, in de lengte doormidden gesneden, het waterige gedeelte verwijderd en de rest in blokjes gesneden van eenzelfde grootte als de overige groenten
  • 1/2 blik kikkererwten, afgespoeld
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 1/2 tl oregano gedroogd
  • 1/2 tl za’atar
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 2 el fijngesneden verse peterselie
  • 10 blaadjes munt fijngesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 100 g Griekse yoghurt
  • chili-olie
  • Manouri
  • couscous

Benodigdheden

ruime bakplaat of ovenschaal

Stappen

Verwarm de oven voor op 185 graden hetelucht

Leg de pompoen, de zoete aardappel, de puntpaprika, de courgette en de kikkererwten op een ruime bakplaat. Voeg een flinke eetlepel olijfolie toe en kruid met oregano, Za’atar, paprikapoeder en peper en zout van de molen. Meng alles goed door elkaar. Rooster de groenten gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Open de ovendeur na een kwartiertje om het vocht uit de oven te laten.

Gaar intussen de couscous zoals aangegeven op de verpakking.

Roer de yoghurt los en druppel er wat chili-olie over. Kruid eveneens met wat peper en zout van de molen.

Meng de peterselie en de fijngesneden munt samen met de olijfolie en het citroensap door elkaar.

Roer de spinazieblaadjes onder de warme groenten en laat deze nog enkele minuten wat warmte nemen.

Haal de groententraybake uit de oven en meng er de peterselie-olie onder.

Schep wat couscous op de borden, samen met de geroosterde groenten. Lepel er wat yoghurt bij en verkruimel de Manouri over de groenten.

Wist je dat?

Open af en toe de ovendeur. Zo voorkom je dat er te veel vocht in de oven komt en je groenten gaan stomen in plaats van te roosteren.

Overschotje? Joepie! Lunch voor morgen is dan ook klaar!

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Groententraybake met manouri

Traybakes zijn altijd een top plan!Niet alleen omdat de oven het meeste werk doet (en jij daardoor tijd hebt voor een aperooke), maar ook omdat geroosterde groentjes zo geweldig goed smaken.Deze traybake werk ik af met Manouri. Manouri is Griekse halfzachte kaas, gemaakt van schapen- en geitenmelk en ontstaat bij de productie van feta. Het grote verschil? Manouri heeft een veel zachtere smaak, doordat deze kaas een veel lager zoutgehalte heeft. Een erg lekkere afwisseling dus.

Type: diner

Recept opbrengst: 2 personen

Ingrediënten recept:

  • 1/2 flespompoen, geschild en in hapklare stukken gesneden
  • 1 zoete aardappel, eveneens geschild en in hapklare stukken gesneden
  • 1 courgette, in de lengte doormidden gesneden, het waterige gedeelte verwijderd en de rest in blokjes gesneden van een zelfde grootte als de overige groenten
  • 1 puntpaprika, zaadlijst verwijderd en in stukken gesneden
  • 1/2 blik kikkererwten, afgespoeld
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl oregano gedroogd
  • 1/2 tl Za'atar
  • 2 el fijngesneden verse peterselie
  • 10 blaadjes munt fijngesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 100 g Griekse yoghurt
  • chili-olie
  • Manouri
  • couscous

Recept Instructies: Verwarm de oven voor op 185 graden heteluchtLeg de pompoen, de zoete aardappel, de puntpaprika, de courgette en de kikkererwten op een ruime bakplaat. Voeg een ruime eetlepel olijfolie toe en kruid met oregano, zaatar, paprikapoeder en peper en zout van de molen. Meng alles goed door elkaar Rooster de groenten gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Open de ovendeur na een kwartiertje om het vocht uit de oven te laten.Gaar intussen de couscous zoals aangegeven op de verpakking.Roer de yoghurt los en druppel er wat chili-olie over. Kruid eveneens met wat peper en zout van de molen.Meng de peterselie, de fijngesneden munt samen met de olijfolie en het citroensap door elkaar.Roer de spinazieblaadjes onder de warme groenten en laat deze nog enkele minuten wat warmte nemen.Haal de groententraybake uit de oven en meng er de peterselie-olie onder.Schep wat couscous op de borden, samen met de geroosterde groenten. Lepel er wat yoghurt bij en verkruimel de manouri over de groenten.

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?