Zalm Quinoasalade - Blog-4550

Honing-mosterd zalm met boerenkool-quinoasalade

Dit is zo een gerechtje waarvan je instant merkt – wat een gezond maaltje!

De crispy boerenkool, het zure van de cranberries, de krokante nootjes, het zoete van de honing, het pittige van de mosterd en een lekker stukje zalm erbij… Dit is gewoon goed!

Ingrediënten

2 personen

Voor de honing-mosterdzalm

  • 2 stukken zalm van ca 150 g
  • 1 el graanmosterd
  • 1 el honing
  • 1 tl fijngehakte verse dille
  • 1/4 tl verse tijmblaadjes geritst

Voor de boerenkool-quinoasalade

  • 100 g quinoa
  • 2 handen vol verse jonge spinazieblaadjes in fijne reepjes gesneden
  • 2 stengels boerenkool, gespoeld, van de nerven ontdaan, gemasseerd en in fijne reepjes gesneden
  • 30 g pecannoten, grof gehakt
  • 20 g gedroogde cranberries, grof gehakt
  • 1/2 rode appel, in blokjes gesneden
  • 50 g feta
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 3 el olijfolie
  • 2 el vers citroensap

Benodigdheden

ovenschaal

Stappen

Spoel de quinoa en kook gaar zoals aangegeven op de verpakking. Laat goed uitlekken.

Voor de salade meng je de mosterd, de honing, de olijfolie en het citroensap en kruid met flink wat peper en zout van de molen.

Doe de quinoa onder de spinazie en de boerenkool. Giet de dressing erover en meng. Laat even staan.

Verwarm intussen de oven voor op 180 graden hetelucht.

Leg de zalmfilet in een ovenschaal. Maak een sausje met de graanmosterd, de honing, de tijm, de dille en zout en peper van de molen en borstel dat over de bovenkant van de zalmfilet. Gaar de zalm in de voorverwarmde oven gedurende 12 a 13 minuten.

Werk ondertussen de salade af. Meng de nootjes, de blokjes appel en de cranberries door de salade. Kruid eventueel bij met wat extra peper en zout van de molen en verkruimel er de feta over.

Verdeel de salade over de borden en serveer er een stuk zalm bij.

Wist je dat?

Boerenkool is super lekker, maar vraagt wat speciale toepassingen.

Het is heel belangrijk dat je de nerven van de bladeren verwijdert. Deze zijn taai en taai is niet lekker.

Verder dien je de groente ook even te masseren. Dit doe je door er voorzichtig in te knijpen. Ik doe dit meestal terwijl ik de boerenkool was in ijskoud water. Op die manier breek je de vezels en maak je de boerenkool zachter, zowel qua structuur als smaak, een stap die je echt niet mag vergeten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Honing-mosterd zalm met boerenkool-quinoasalade - Juffrouw Toertjes

Dit is zo een gerechtje waarvan je instant merkt - wat een gezond maaltje!

Ingrediënten recept:

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?