Pasta met ballekes staat gelijk aan FEEST!
Voeg daar nog wat sneaky veggies aan toe en iedereen is blij.
Deze kipballetjes met champignons zitten boordevol smaak, zijn lekker sappig en vormen de ideale bondgenoot bij een lekkere pasta.
Pasta met ballekes staat gelijk aan FEEST!
Voeg daar nog wat sneaky veggies aan toe en iedereen is blij.
Deze kipballetjes met champignons zitten boordevol smaak, zijn lekker sappig en vormen de ideale bondgenoot bij een lekkere pasta.
Voor de kip-champignonballetjes:
Voor de snelle tomatensaus:
Voor erbij : 120 g pasta, Parmezaanse kaas, verse basilicum
hakmolen, blender
Verwarm een scheut olie in een antikleefpan. Voeg de champignons, de oregano, de tijm, de look en het paprikapoeder toe en bak alles goudbruin. Schep de champignons uit de pan en laat even afkoelen.
Schep het champignonmengsel in de hakmolen en laat draaien tot je een grove ‘gehakt’structuur bekomt.
Schep het champignongehakt over in een ruime kom. Voeg het kipgehakt, het paneermeel, de pesto en de Parmezaanse kaas toe en meng alles goed. Draai er balletjes van.
Verhit wat olie in een antikleefpan en bak de balletjes op matig vuur goudbruin.
Verwarm in een andere pot een scheut olijfolie en voeg alle ingrediënten voor de tomatensaus toe. Laat ca 10 minuten pruttelen.
Kook ondertussen de pasta gaar.
Schep de pastasaus in de blender en laat alles kort blenden, tot je een mooie gladde saus bekomt.
Giet de saus terug in de pot en warm nog even door.
Meng de saus onder de pasta. Verdeel de pasta over de borden. Schep er de balletjes bij en werk af met wat blaadjes rucola en versgeraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Heb je geen blender, gebruik dan een staafmixer om de saus te mixen.
Heerlijk sappige balletjes van kastanjechampignons en kipgehakt op smaak gebracht met rode pesto, oregano, tijm, look en Parmezaanse kaas.
Ingrediënten recept:
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528