Griekse kip balletjes

Kipballetjes met fetacrème

Ook al moeten we momenteel ons best doen om enkele zonnestraaltjes mee te pikken en lopen de temperaturen nog niet al te hard van stapel, in mijn hoofd is het al volop zomer.

Ik hou echt wel van de zuiderse keuken (en het klimaat 😎).

En om dat zuiderse gevoel even binnen te halen, eten we kipballetjes met fetacrème, Griekse pasta en een knapperige salade met tomaat en komkommer. Heerlijk simpel en oh zo lekker!

Ingrediënten

2 personen

Voor de kipballetjes

  • 400 g kipgehakt
  • 1/4 tl gedroogde oregano
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • 1/4 kipkruiden
  • 2 el fijngesneden peterselie

Voor de fetacrème

  • 90 g feta, verbrokkeld
  • 110 g Griekse yoghurt
  • zeste van 1/4 citroen

Voor de salade

  • 1 komkommer, geschild, binnenste waterige deel verwijderd en in blokjes gesneden
  • 250 g kerstomaten, doormidden gesneden
  • 10 tal olijven, in ringetjes gesneden
  • 1/2 tl Za’atar kruiden
  • 1/2 el citroensap
  • 1/4 rode ui (in fijne halve ringetjes gesneden)
  • 2 el witte wijnazijn

Voor erbij: 100 g Griekse pasta, extra feta, verse kruiden, brood, geroosterde pijnboompitten

Benodigdheden

hakmolen

Stappen

Leg de rode ui ringetjes in de witte wijnazijn zodat de smaak zachter wordt. Zet opzij.

Meng het kipgehakt en de kruiden door elkaar en rol er balletjes van ter grootte van een (grote) knikker.

Vul een ruime pot met water en breng dat tot net tegen de kook aan. Gaar de kipballetjes in het hete water. De kipballetjes zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven. Haal ze voorzichtig uit het water en houd opzij.

Giet het water weg, kuis de pot even uit en vul hem opnieuw met water. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en houd warm in de pot met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout van de molen.

Bak de kipballetjes in een antikleefpan met een scheut olijfolie tot ze rondom mooi goudbruin kleuren.

Meng de tomaten, de komkommerblokjes en de olijven voorzichtig door elkaar. Voeg de Za’atar kruiden, het citroensap en een flinke eetlepel extra vergine olijfolie toe. Kruid met peper en zout van de molen naar smaak.

Meng in een hakmolentje de feta met de Griekse yoghurt, de citroenzeste en flink wat peper van de molen en fleur de sel door elkaar. Proef en voeg zonodig nog wat extra kruiding toe. Schep over in een potje en roer er nog een theelepel lekkere olijfolie door.

Schep nu wat van de fetacrème op je bord. Verdeel hier enkele kipballetjes over. Lepel wat van de Griekse pasta op het bord, samen met de groentesalade.

Werk af met wat verbrokkelde fetakaas, verse kruiden en geroosterde pijnboompitten.

Wist je dat?

Kipballetjes en/of fetacrème over? Beide kunnen nog perfect dienen als apérohapje de dag nadien.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?