Ik hou van maaltijdsalades. Ze hebben iets super comfy als je het mij vraagt. Misschien komt dat door de verschillende texturen in één kom.
Ik hou van maaltijdsalades. Ze hebben iets super comfy als je het mij vraagt. Misschien komt dat door de verschillende texturen in één kom.
Voor de maaltijdsalade
Voor de notencrumble
Voor de dressing
ruime ovenschaal
Verwarm de oven voor op 180 graden, hetelucht.
Meng de pompoen in de ovenschaal met 1 el hittebestendige olie, de kipkruiden, de tijm en het paprikapoeder. Rooster in de oven gedurende 25 minuten.
Kook intussen de parelcouscous gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel kort af.
Maak de dressing door alle ingrediënten in een kommetje door elkaar te kloppen.
Doe de pecannoten in een pannetje met antikleeflaag. Voeg de honing, olie, chiliflakes en een snuifje zout toe. Laat ze kort bakken op matig vuur. Roer af en toe en blijf bij de nootjes om te voorkomen dat ze verbranden. Giet ze over in een kommetje.
Haal de pompoen uit de oven. Schep hem over in een ruime kom (die kan dienen om op tafel te zetten). Voeg de gegaarde parelcouscous toe en de helft van de vinaigrette. Meng alles goed door elkaar samen met de verse spinazieblaadjes, de pompoenpitten en de granaatappel.
Verkruimel de geitenkaas over de salade, werk af met de verse kruiden en de crunchy nootjes.
Geen fan van geitenkaas? Feta of plakjes gebakken halloumi passen hier eveneens prima bij.
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528