One Pot Rigatoni

One pot pasta

Ik hou van koken, maar de opkuis is er soms een klein beetje te veel aan.

Wat als je de afwas kan beperken door alles in één enkele pot klaar te maken? Heerlijk toch!

Ingrediënten

2 personen
  • 180 g penne of rigatone
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes look, geperst
  • 2 paprika’s, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 300 g passata (van kerstomaten)
  • 100 g diepvriesdoperwten
  • 15 kerstomaten, doormidden gesneden
  • 10 zwarte olijven, in schijfjes gesneden
  • 2 flinke el versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 flinke el mascarpone

Voor erbij : geroosterde pijnboompitten, verse kruiden, buffelmozzarella, chiliolie

Stappen

Neem een ruime pot en stoof de ui en de look in een flinke scheut olijfolie.

Voeg de blokjes paprika toe, samen met de Provençaalse kruiden en het paprikapoeder en stoof alles gedurende een paar minuten. Kruid met peper en zout van de molen.

Voeg de passata en 300 ml water toe. Doe de pasta mee in de pot en roer alles door elkaar.

Gaar de pasta met het deksel op de pot op middelhoog vuur. Voeg 5 minuten toe aan de kooktijd die aangegeven staat op de verpakking.

Roer, als de kooktijd is verstreken, de doperwtjes, de kerstomaten en de olijven toe en roer ook de Parmezaanse kaas en de mascarpone door de pasta. Laat alles even meewarmen en zet het vuur uit.

Check of de pasta gaar is. Laat desgevallend nog even nagaren met het deksel op de pot.

Kruid eventueel bij met nog wat extra peper en zout van de molen.

Verdeel de pasta over de borden. Werk af met verse kruiden, wat buffelmozzarella, extra Parmezaanse kaas, pijnboompitten en voor de liefhebber chiliolie.

Verdeel de pasta over de borden.

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?