Pad Thai boordevol groentjes

Pad Thai boordevol groentjes

Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen idee heb hoe een authentieke Pad Thai smaakt. Ik ben nog niet in Thailand geweest om dit echte streetfood te proeven. Maar het kan niet anders dan lekker zijn. De Pad Thai die ik hier al afgehaald heb, stelt me steeds weer teleur. Ik ben een echte groentenliefhebber en dit is nu net wat in de take-away Pad Thai ontbreekt.

Hoog tijd dus voor mijn eigen versie boordevol groentjes! Niet authentiek, geef ik toe, maar wel lekker!

Het idee voor dit recept haalde ik overigens uit het boek ‘Flexitarisch Koken‘ van uitgeverij Forte Culinair, een boek waarin groentjes de hoofdrol spelen. Echt de moeite!

 

Ingrediënten

2 personen
  • 1 courgette in sliertjes (ik gebruik de Gefu Spirelli spiraalsnijder en nam de dikke sliertjes voor dit gerecht)
  • 3 wortels in dunne sliertjes (daarvoor gebruik ik dan weer de juliennesnijder van Dille en Kamille)
  • 1 rode ui in dunne halve maantjes
  • 1 rode paprika, geschild en in dunne reepjes
  • 80 g rijstnoedels
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1 medjouldadel, ontpit en geweekt in 60 cl lauw water
  • 1 el gember, geraspt
  • koriandersteeltjes
  • 50 g geroosterde cashewnoten
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl currypoeder
  • 6 scampi (of meer als je grote honger hebt)
  • munt, koriander, fijngesneden chilipeper en limoen voor erbij

Voor de mostergranola

  • 50 g havervlokken
  • 50 g havermout
  • 40 g hazelnoten gehakt
  • 60 g pompoenpitten
  • 60 g zonnebloempitten
  • 25 g sesamzaadjes
  • 2 el mosterd
  • 1 tl kurkuma
  • 2 el kokosolie gesmolten
  • peper en zout

Stappen

Doe voor de mosterdgranola alle droge ingrediënten op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng er de mosterd, kurkuma en kokosolie door en kruid met zout en flink wat zwarte peper. Bak in een voorverwarmde oven van 150 graden gedurende 25 minuten. Ga even met een vork door de granola wanneer die net uit de oven komt en laat verder afkoelen.

Kook de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud stromend water.

Mix in een kleine blender de dadel met het water, de look, gember, de cashewnoten, koriandersteeltjes, kurkuma, cayennepeper en grof zeezout tot een sausje.

Verhit in een pan met anti-aanbaklaag een scheutje olie en bak de courgetteslierten, rode ui, wortel en paprika aan. Voeg het sausje toe en meng goed. Voeg vervolgens de noedels toe.

Bak in een andere pan met anti-aanbaklaag de scampi. Kruid ze met zout, peper en currypoeder.

Dresseer de noedels en groentjes op een bord, druppel er wat limoensap over, geef er de scampi bij en werk af met fijngesneden chilipeper, munt en koriander (naar smaak). Strooi er wat van de mosterdgranola over voor een crunchy toets!

Niet authentiek, maar wel lekker!

Wist je dat?

OK, mosterdgranola zal je over hebben :), maar je kan deze gemakkelijk bewaren in een goed afgesloten pot. Werk er bijvoorbeeld je slaatjes of soepen mee af.

Geen tijd of zin om de mosterdgranola te maken? Geroosterde cashewnoten, zoute pinda’s of Bicky uitjes vormen een waardig alternatief. Maar voeg sowieso wel iets crunchy toe, dat vind ik alleszins het lekkerst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?