Een bord vol groentjes, daar word ik blij van!
En dit gerecht is alles behalve saai. Want door de toevoeging van pesto en feta is dit een echte smaakbom.
Een bord vol groentjes, daar word ik blij van!
En dit gerecht is alles behalve saai. Want door de toevoeging van pesto en feta is dit een echte smaakbom.
Voor de groenten
Voor de pesto-fetacrème
Voor erbij
hakmolen, ovenschaal
Verwarm de oven voor op 180°, hetelucht.
Gaar de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking.
Bak de courgette en de paprika, samen met het teentje look en de kruiden aan in een ruime antikleefpan met een weinig olie op middelhoog vuur gedurende een vijftal minuten.
Voeg intussen alle ingrediënten voor de pesto-fetacrème in de hakmolen en laat de machine draaien.
Zet het vuur uit en voeg de tomaatjes, de olijven en 1/3 van de gare parelcouscous toe aan de gebakken groenten. Roer de pesto-fetacrème door de groenten.
Vul de paprikahelften met de groenten en schik deze in een ovenschaal.
Verkruimel nog een weinig feta over de puntpaprika en bak deze gedurende 15 a 20 minuten in de oven.
Werk de puntpaprika af met blaadjes rucola, verse basilicum, extra feta, pijnboompitjes. Serveer de paprikabootjes met de resterende parelcouscous.
Heb je geen hakmolentje, maak de crème dan met behulp van de staafmixer.
Geen parelcouscous in huis? Griekse pasta smaakt hier ook erg lekker bij.
Boordevol groenten en smaak. Puntpaprika, courgette, gele paprika, kerstomaten en zwarte olijven. De pesto-fetacrème brengt het geheel samen.
Ingrediënten recept:
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528
Eén reactie
Oeps, geen pesto in huis… Dan maar ‘zongedroogde tomaat Bruschetta’ in de plaats. De bootjes zien er niet alleen mooi uit maar zijn ook eenvoudig klaar te maken en bovendien erg lekker. De geroosterde pijnboompitten maken het af😊 In mijn oven moesten ze wel een half uurtje bakken.