Pasta Funghi

Pasta Funghi

Heb ik al gezegd dat wij al eens graag een pasta’tje eten? ????

En dat hoeft niet altijd met een tomatensausje te zijn…

Deze keer kozen we voor een combinatie met champignons. Ideaal om de herfst in te luiden.

Door de toevoeging van de truffelpasta maak je het gerechtje extra feestelijk, maar het is zeker geen must.

 

Ingrediënten

2 personen
  • 180 g pasta
  • 400 g gemengde paddenstoelen (gekuist en in grove stukken gesneden)
  • 1 gele ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • een handvol rucola
  • 2 flinke el roomkaas (type Philadelphia (light))
  • 1 tl tijm
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 1 el truffelpasta
  • verse peterselie en vers geraspte Parmezaanse kaas voor erbij

Stappen

Bak in een pan (zonder antikleeflaag) de ui, samen met het teentje look, de champignons en de tijm in olijfolie aan.  Kruid goed af met peper en zout van de molen. Bak de groenten op een middelhoog vuur net zolang totdat de champignons geen vocht meer afgeven. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Houd een kommetje van het pastawater opzij, vooraleer je de pasta afgiet.

Roer de roomkaas en de truffelpasta door de champignons. Zet het vuur uit en schep de pasta erdoor. Voeg nu wat van het kookvocht toe (start met 2 kleine sauslepels en meng alles goed door elkaar vooraleer je nog meer pastawater toevoegt).

Voeg nu ook de fijngesneden peterselie toe en meng opnieuw.

Schep de pasta op de borden.

Werk af met een handjevol rucola, waar je wat extra vergine olijfolie en peper van de molen (of truffelolie? – why not) over hebt gesprenkeld. Verdeel ook de geroosterde pijnboompitten over de borden.

Rasp er verse Parmezaanse kaas naar believen over en geniet…

Wist je dat?

Geen fan van de smaak van truffel, laat dan de truffelpasta achterwege en voeg wat extra roomkaas toe.

Champignons was ik nooit, maar ik reinig ze voorzichtig met een borsteltje.

Pastawater allemaal weggespoeld bij het afgieten? Zonde, maar geen nood, gebruik dan gewoon water, al zal het resultaat niet helemaal hetzelfde zijn. Door pastawater aan je gerecht toe te voegen krijg je een lekker smeuïg mengsel. Dit komt door de restjes zetmeel in het pastawater.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?