Margherita… Simple but soooo good.
Hoog tijd om dit prachtige trio (tomaat – mozzarella – basilicum) dat we maar al te goed kennen van op een pizza, te verwerken in een heerlijk pastagerecht.
Margherita… Simple but soooo good.
Hoog tijd om dit prachtige trio (tomaat – mozzarella – basilicum) dat we maar al te goed kennen van op een pizza, te verwerken in een heerlijk pastagerecht.
Voor erbij : rucolasalade met tomaatjes, pijnboompitjes, olijven en schilfers Parmezaanse kaas met een balsamico-olijfoliedressing.
ovenschaal
We starten met de tomatensaus. Stoof de ui en de look aan in een ruime pot met een scheutje olijfolie. Voeg de blokjes tomaat, de zongedroogde tomaatjes en de oregano toe en kruid met peper en zout van de molen. Roer goed om en laat 20 tot 30 minuutjes op een zacht vuur pruttelen tot het meeste vocht uit de tomaatjes is verdampt.
Kook intussen de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de tomatenmassa in de blender en laat de machine zijn werk doen tot je een gladde saus bekomt.
Meng de pasta onder de saus en voeg de kerstomaten toe, samen met de helft van de bol mozarella en de Parmezaanse kaas.
Roer het geheel goed door elkaar.
Schep er de basilicumblaadjes door (hou er enkele bij voor de afwerking) en kruid eventueel nog bij met wat extra peper en zout van de molen.
Giet de pasta in een ovenschaal en leg bovenop de resterende mozarellablokjes. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over naar smaak en druppel er wat olijfolie over.
Zet de schaal in de oven gedurende 15 tot 20 minuten.
Serveer de pasta met een salade.
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528