Courgette-gehaktbolletjes met pasta - blog-2788

Pasta met courgette-gehaktballetjes

Pasta Meatballs, maar dan anders, in een ‘lente’jasje, want ja… ik kijk uit naar dat nieuwe seizoen dat nu toch al een beetje in de lucht hangt.

Extra groentjes, daar zeggen we geen nee tegen.

Door de toevoeging van courgette krijgt het gehakt een lekkere, malse textuur en ik beloof je, je moet echt niet inboeten aan smaak.

Voeg diezelfde groentjes nog eens toe in sliertjes aan je traditionele spaghetti en je hebt een dubbele win.

Een lekker, smaakvol gerechtje dat zeker niet moet onderdoen voor de klassieke variant.

Ingrediënten

Voor de courgette-gehaktballetjes

  • 150 g courgette, grof geraspt en van het vocht ontdaan
  • 250 g kipgehakt
  • 10 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1/4 tl gedroogde oregano
  • 1/4 tl mild paprikapoeder
  • snuifje zout

Voor de tomatensaus

  • 5 tomaten, in grove stukken gesneden
  • 1 ui, in grove stukken gesneden
  • 1 teentje look, geperst
  • 8 gemarineerde tomaatjes (zongedroogde tomaatjes op olie uit het koelvak)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl mild paprikapoeder
  • snuifje zout

Voor de pasta

  • 120 g spaghetti
  • 1 courgette, in courgetti gesneden (het vochtige gedeelte, de zaadjes, verwijderd)

Voor erbij : kerstomaatjes, verse kruiden, geroosterde pijnboompitjes, Parmezaanse kaas

Benodigdheden

Spiraalsnijder

Stappen

Voor de tomatensaus:

Stoof de ui, samen met het teentje look aan in een ruime pot met een scheut olijfolie. Voeg de tomaten, de zongedroogde tomaatjes en de kruiden toe en laat alles op een matig vuur in 20 tot 30 minuutjes inkoken. Het water moet uit de tomaatjes zijn verdampt.

Voor de balletjes:

Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk vocht uit de courgette kan halen. Dit gaat het gemakkelijkst door de geraspte courgette in een theedoek te leggen en de courgette uit te wringen.

Meng de courgette, samen met het gehakt, de Parmezaanse kaas en de kruiden. Maak je handen een beetje vochtig en rol nu 16 balletjes van het courgette-kipmengsel. Zet de bolletjes een kwartiertje tot een half uur in de koelkast.

Terug over naar de tomatensaus :

Giet de tomaten in de blender en mix deze tot een gladde, romige saus. Doe de saus opnieuw in de pot en houd warm. Kruid eventueel bij met nog wat peper en zout van de molen.

Bak nu de balletjes gedurende 15 minuutjes goudbruin in een scheutje olie in een pan met antikleeflaag op middelhoog vuur. Zorg dat ze aan alle kanten een mooi kleurtje krijgen.

Kook intussen de spaghetti gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af.

Schenk een scheutje olijfolie in de pot waar je zonet de pasta in kookte in bak hierin kort de courgetti aannnnnn. Kruid met peper en zout en eventueel wat chiliflakes. Meng de pasta hieronder.

Lepel wat saus in de borden, verdeel hier wat pasta en courgette over en doe hetzelfde met de balletjes. Werk eventueel af met wat verse kruiden, kerstomaatjes, geroosterde pijnboompitjes en extra Parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?