Pasta ricotta groene groenten - blog-4082

Pasta met ricotta en groenten

Dit pastareceptje mag dan wel minder authentiek zijn, het heeft ons toch gesmaakt.

Lekker veel groentjes, een fris maar romig sausje en wat heat van de chili… Een ideale combo als je het ons vraagt!

En doordat je de chiliflakes en de -olie pas helemaal op het einde toevoegt, kan je het dus ook kidsproof maken (of beter gezegd Amélie-proof, want die heeft het nog niet zo met chili).

Ingrediënten

2 personen
  • 130 g penne
  • 1 courgette, gespoeld en het binnenste deel verwijderd en in halve maantjes gesneden
  • 120 g diepvriesdoperwtjes, kort ondergedompeld in heet water en daarna goed uitgelekt
  • 1 prei, goed gespoeld en in dunne ringetjes gesneden
  • 150 g ricotta
  • 100 ml room
  • zeste van 1/2 (bio)citroen
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el verse platte peterselie, fijngehakt
  • 1/4 tl gedroogde oregano
  • 10-tal verse basilicumblaadjes
  • 1/4 tl tijm, gedroogd
  • handvol jonge spinazieblaadjes
  • sap van 1/4 citroen

Voor erbij : chiliflakes en -olie naar wens

Benodigdheden

hakmolentje

Stappen

Doe de ricotta, de room, de citroenzeste, 2 eetlepels van de doperwtjes, de platte peterselie, de basilicum en de gedroogde oregano in een hakmolentje en laat het draaien tot je een groen gespikkeld, glad mengsel bekomt. Kruid met peper en zout van de molen. Zet even opzij.

Neem een ruime antikleefpan en stoof de prei en de look aan in een eetlepel olie en een klein scheutje (ca 2 eetlepels) water. Kruid met flink wat peper en zout van de molen. Stoof tot de prei gaar is. Dat duurt een kleine tien minuutjes. Schep de prei uit de pan in een potje en hou warm.

Kook intussen de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af, maar houd 1 sauslepel kookvocht opzij.

Kuis de pan uit met een keukenpapiertje. Schenk opnieuw een eetlepel olie in de pan en bak hierin de courgettes, samen met de gedroogde tijm. Kruid met peper en zout van de molen. Voeg de resterende doperwtjes toe.

Doe de pasta opnieuw in de kookpot en voeg er de groenten (prei, courgette, doperwtjes), samen met het restje pastawater en de ricottasaus aan toe. Meng alles goed door elkaar, terwijl je alles nog kort wat warmte laat nemen. Voeg alvast wat Parmezaanse kaas toe, samen met de spinazieblaadjes en het sap van 1/4 citroen.

Verdeel de pasta over 2 borden en werk af met de geroosterde pijnboompitten, chiliflakes en/of -olie naar wens.

Wist je dat?

Was de schil van de citroen altijd grondig onder warm water, vooraleer je de zeste ervan raspt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pasta met ricotta en groenten - Juffrouw Toertjes

Dit pastareceptje mag dan wel minder authentiek zijn, het heeft ons toch gesmaakt.

Ingrediënten recept:

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?