pasta-scampi-02

Pasta met scampi in een pittig sausje

Whoop whoop het is weer feest, we eten pasta vanavond ????

Dit keer met een pittig sausje, knapperige groentjes en wat kort gebakken scampi erbij. Heerlijk toch?

Buiten wat snijwerk heb je echt amper werk aan dit gerechtje, pinky promise!

Ingrediënten

2 personen
  • 150 g pasta (ik koos voor tagliatelle)
  • 1 courgette
  • 2 rode paprika, geschild, zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden
  • 2 tomaten, zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1/2 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, geperst
  • 8 scampi, gepeld en darmkanaal verwijderd
  • 70 g tomatenpuree
  • 100 ml room (Alpro)
  • 1 kl paprikapoeder pikant (niet gerookt)
  • 1/2 kl paprikapoeder zacht
  • 1 verse rode chilipeper
  • voor erbij : bladpeterselie fijngesneden

Benodigdheden

Spiraalsnijder (mijne is van Gefu en ik ben er super tevreden van)

Stappen

Snijd de courgette met een spiraalsnijder in sliertjes en bak deze in wat olijfolie zo’n drie minuutjes aan in een pan met anti-kleeflaag. De courgetti moeten nog lekker knapperig blijven. Kruid ze na het bakken met wat peper en zout van de molen en schep ze in een kom tot later gebruik. Kuis je pan even uit met een stukje keukenpapier. Deze gaan we dadelijk weer gebruiken om de scampi te bakken.

Kook de pasta gaar. Giet af, maar bewaar nog wat kookvocht om de saus af te werken.

Schenk in de pot waar je zonet de pasta hebt gekookt een flinke scheut olijfolie. Plaats deze op middelhoog vuur en stoof de rode ui en de look aan. Voeg vervolgens het pikante paprikapoeder toe, alsook de tomatenpuree en bak dit een tweetal minuutjes mee. Schep er de paprikablokjes onder en roer goed. Bak deze vijf minuten mee, alvorens je de room toevoegt, samen met wat pastawater (ik gebruikte een drietal eetlepels).

Bak nu de scampi aan in een beetje olijfolie in een pan met anti-kleeflaag.  Kruid de scampi met zout van de molen en zacht paprikapoeder.

Schep de pasta, de tomatenblokjes en de courgetteslierten door de saus en warm alles nog even door. Doe dit niet te lang, zodat de groentjes nog lekker knapperig blijven.

Schep de pasta en de scampi op de borden en werk af met schijfjes verse chilipeper en wat fijngesneden peterselie.

Wist je dat?

Geen ‘pikant’ paprikapoeder in huis? Vervang dit dan door 1 tl zacht paprikapoeder waar je wat chilipeper of harissapoeder aan toevoegt.

Verse chilipepers kunnen soms verbazend pikant uit de hoek komen. Zo hebben we hier in de tuin een plantje met een bijzonder ‘pittig’ karakter (ondanks het feit dat er nauwelijks zaadjes in zitten). Weet je niet zeker of je een pikant exemplaar in je handen hebt, wees er dan in eerste instantie niet te kwistig mee. Hou je niet van spicy, laat de verse chili dan weg, of verwijder de zaadjes aangezien deze vaak voor de meeste ‘heat’ zorgen.

Sta je toch in brand van de chilipeper ondanks alle voorzorgsmaatregelen, een stukje droog brood kan hier soelaas brengen. (Melk of yoghurt hebben hetzelfde effect, maar ik persoonlijk zie hier geen goede combo in ????‍♀️)

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?