Pasta Pesto

Pasta pesto met groene groenten

Pasta, olijfolie, basilicum en parmezaanse kaas… What’s not to like?

Deze versie zit dan ook nog eens tsjokvol groentjes, zodat die vitaminevoorraad ook weer op peil staat.

Een heerlijk zomers gerechtje, dat eigenlijk in elk seizoen smaakt… Want geef toe, tijdens die Belgische zomers maak je elk type weer mee (met uitzondering dan van ijs en sneeuw GODDANK)

 

Ingrediënten

2 personen

Voor de pasta

  • 160 g pasta (probeer eens die volkoren variant, dan heb je meteen ook een flinke portie extra vezels binnen)
  • 1/2 zoete ui in halve ringetjes gesneden
  • 1/2 broccoli  in roosjes, al dente gestoomd of gekookt
  • 1 courgette in halve maantjes gesneden
  • een handvol groene boontjes geblancheerd
  • een klein kommetje fijne diepvrieserwtjes
  • wat extra basilicum, parmezaanse kaas, chiliflakes en olijfolie naar wens

Voor de pesto

  • een bosje basilicum (ca 20 g)
  • 2 eetlepels pijnboompitten licht geroosterd
  • 20 g parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 klein teentje knoflook, fijngesneden
  • een snuif grof zeezout en peper van de molen
  • 20 g olijfolie

Benodigdheden

hakmolentje of vijzel

Stappen

Maal voor de pesto alle ingrediënten fijn in een hakmolentje. Niet de authentieke manier, I know, maar soms moet het wat sneller gaan. Heb je wat meer tijd, kan je de pesto ook perfect in de vijzel maken. Voeg de olijfolie in dat laatste geval pas toe op het ogenblik dat je alle overige ingrediënten hebt gekneusd.

Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.

Bak in een pan met anti-aanbaklaag de zoete ui aan in wat olijfolie. Voeg er de courgette aan toe en bak deze even aan. Van zodra de courgette klaar is (maar nog wel bite heeft) kieper je ook de erwtjes in de pan. Laat deze wat warmte krijgen, samen met de overige groene groentjes. Kruid met peper en zout van de molen.

Voeg de pasta bij de groentjes. Zet het vuur uit en meng de pesto onder het pasta-groentenmengsel. Voeg eventueel nog wat extra vergine olijfolie toe en werk je bordje af met blaadjes verse basilicum, wat chiliflakes voor een beetje heat, extra parmezaanse kaas en wat geroosterde pijnboompitjes.

 

Wist je dat?

Dit gerechtje is klaar in no-time.

Vleesliefhebbers kunnen er wat crunchy pancetta aan toevoegen. Voor zij die het liever wat romiger willen: een bolletje lekkere buffelmozzarella does the trick.

Dit gerechtje is ook ideaal om nog wat verloren groentenrestjes te redden. Experimenteer volop met al het lekkers wat de zomer te bieden heeft en voeg naar hartenlust aubergine, paprikablokjes of een restje spinazie toe.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?