Pastasalade tonijn-4192

Pasta salade met verse tonijn

Toegegeven dat een salade in de herfst misschien niet in de top 5 van comfort food staat.

Ik laat het toch niet aan mijn hart komen en blijf volharden in de maaltijdsalades, want daar ben ik fan van!

De basisingrediënten zijn lekker veel groentjes, wat pasta en een stukje lekkere verse tonijn.

Om van te smullen!

Ingrediënten

2 personen
  • 100 g pasta (type penne of rigantoni)
  • 250 g kerstomaten, gewassen en doormidden gesneden
  • 200 g fijne groene boontjes, gewassen, de puntjes eraf gesneden en eventuele draden verwijderd
  • 15 tal zwarte olijven (Taggiasche)
  • 1 el kappertjes (ik gebruik deze op azijn)
  • 300 g verse tonijn
  • handvol rucola
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • verse basilicum

Voor de dressing

  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 0,5 tl gedroogde oregano
  • pasta rossa kruiden
  • 4 takjes verse tijm, geritst

Benodigdheden

antikleefpan

Stappen

Doe voor de dressing alle ingrediënten samen met wat peper en zout van de molen in een afluitbaar potje. Sluit het potje en schud goed door elkaar. Zet even opzij.

Kook de pasta gaar, zoals aangegeven op de verpakking. Giet af, spoel af en laat goed uitlekken.

Kook de boontjes 8 a 10 minuten in een pot licht gezouten water. Giet af en spoel onmiddellijk met koud water.

Doe de pasta en de boontjes in een ruime saladekom, samen met de kerstomaatjes en de olijven.

Bak de kappertjes in een antikleefpan kort aan in een weinig olie. Voeg ze toe aan de salade. Veeg je pan uit met een stukje keukenpapier.

Schenk de dressing over de salade en hussel alles door elkaar.

Zet de antikleefpan opnieuw op het vuur en laat deze goed warm worden.  Wrijf de verse tonijn in met rijstolie en bak de vis aan. Afhankelijk van de dikte van je stuk tonijn heeft dit 30 sec tot 1 minuut nodig. De bedoeling is dat je de vis dichtschroeit. Binnenin hoort tonijn nog wat “bleu” te zijn. Kruid de vis met peper van de molen en fleur de sel.

Snijd de vis in plakjes en schep deze op de pastasalade. Drizzle nog wat extra vergine olijfolie over de vis. Werk af met rucola, de geroosterde pijnboompitten en wat verse basilicum.

Wist je dat?

Gebruik je kappertjes die zijn opgelegd op zout, spoel deze dan eerst goed vooraleer je ze toevoegt aan de salade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pasta salade met verse tonijn - Juffrouw Toertjes

Een heerlijke maaltijdsalade met lekker veel groentjes, wat pasta en een stukje lekkere verse tonijn. Mooi dichtgeschroeid en bleu vanbinnen.

Ingrediënten recept:

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?