Pasta vier kazen

Pasta vier kazen

Dit receptje moet elke pasta- en kaasfan eens geprobeerd hebben.

Basically komt het er op neer dat je gewoon de gare pasta en de gesmolten kaas door elkaar moet mengen… Echt, meer is er niet aan.

Dit is pasta vier kazen in zijn meest eenvoudige vorm.

A bordje vol liefde om je door die eerste koude en donkere dagen te helpen.

 

Ingrediënten

2 personen
  • 170 g gedroogde pasta
  • 100 g Fourme d’Ambert
  • 40 g zachte geitenkaas
  • 60 g Comté in kleine blokjes
  • 100 g Philadelphia (extra proteïne)
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1/2 bussel bieslook fijngesnipperd
  • nootmuskaat, zwarte peper van de molen
  • 2 el grof gehakte walnoten
  • groene sla met mosterdvinaigrette

mosterdvinaigrette

  • 1 kl mosterd
  • 1/4 kl honing
  • 2 el witte wijnazijn
  • 6 el olie door elkaar
  • peper en zout

Stappen

Kook de pasta in ruim licht gezouten water al dente.

Smelt de kazen allemaal samen op zacht vuur in een ruime pot.

Kruid met de tijm, een snuif nootmuskaat en flink wat zwarte peper van de molen.

Hou 2 sauslepeltjes van het pastakookvocht apart, vooraleer je de pasta afgiet en voeg dit toe aan het kaasmengsel.

Meng de pasta en de kaassaus goed door elkaar en roer er tot slot de fijngesnipperde bieslook door.

Serveer dit rijkelijk bordje pasta met wat grof gehakte walnoten en een frisse groene salade als side dish.

Wist je dat?

Dit is zeker geen traditioneel Italiaans recept. Italianen zweren bij hun klassiekers zoals Gorgonzola, Mascarpone, Pecorino of Parmezaanse kaas. Allemaal lekkere kazen, maar ik ga voor een twist door voor twee uitgesproken Franse kazen te kiezen.

De Gorgonzola vervang ik hier door Fourme d’Ambert: een blauwschimmelkaas die wordt geproduceerd in de Auvergne.

Ook Comté is een Franse kaas, afkomstig van de Jura en heeft een lekkere romige en ietwat nootachtige smaak. Een kaasje dat hier ook zeer geliefd is bij het aperitief… dus je weet meteen wat gedaan met dat restje ????.

Voor de mosterdvinaigrette klop je alle ingrediënten door elkaar, kruid met peper en zout en je hebt in no-time een lekkere vinaigrette klaar. Overschotjes bewaar je voor je lunch de volgende dag.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?