Pasta caesar salade

Pastasalade caesar style

Een heerlijke pastasalade met een romig sausje!

Meer moet dat niet zijn op een doordeweekse zonnige dag.

Ingrediënten

2 personen
  • 75 g pasta
  • 1 krop Romeinse sla
  • 1 courgette, in blokjes gesneden (binnenste deel verwijderd)
  • 10 groene olijven, in ringetjes gesneden
  • 4 plakjes pancetta
  • 200 g kipfilet
  • kipkruiden
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
  • extra schilfers Parmezaanse kaas

Voor de dressing

  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 75 g mayonaise
  • 75 g natuuryoghurt
  • 1 tl kappertjes
  • 1 tl mosterd
  • 3 ansjovisfilets
  • 1/3 teentje knoflook, fijngesneden

Stappen

Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af. Spoel kort onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en schep in een ruime slakom.

Doe voor de dressing alle ingrediënten in de hakmolen en mix tot een gladde saus. Kruid bij met peper van de molen en zet opzij tot verder gebruik.

Bak de courgetteblokjes in een antikleefpan op middelhoog vuur gedurende een vijftal minuten. Kruid met peper en zout van de molen. Bak ze niet te lang zodat de groenten nog wat bite hebben. Schep de courgette over in een ruime slakom bij de pasta. Laat verder afkoelen.

Kuis de antikleefpan uit met een stukje keukenpapier en verhit opnieuw een scheutje olijfolie.

Snijd de kipfilet overlangs doormidden zodat je twee dunnere filets krijgt. Kruid de kipfilet met kipkruiden en bak in de pan. Afhankelijk van de dikte hebben deze een 7-tal minuutjes aan elke kant nodig.

Verwarm de oven voor op 180 graden heteluchtstand. Leg de pancetta op bakpapier en bak ze in de oven gedurende een 10-tal minuten of tot de pancetta bijna knapperig is. (Let op, nadat de pancetta uit de oven komt, zal hij nog verder crispy worden.)

Snijd de Romeinse sla in grove stukken en doe deze samen met de olijven bij de courgetteblokjes. Meng er een deel van de dressing onder. Snijd de kip in plakken. Leg deze bovenop de sla. Dep het overtollige vet van de pancetta en leg ook deze bovenop de salade. Werk af met de geroosterde pijnboompitten en schilfers Parmezaanse kaas. Kruid eventueel bij met nog wat extra peper van de molen.

Geef de overige dressing bij de pastasalade.

Wist je dat?

Je hebt een ruime hoeveelheid dressing. Voel je niet verplicht om deze allemaal op te gebruiken. De dressing kan je tot 4 dagen in de koelkast bewaren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pastasalade caesar style - Juffrouw Toertjes

Een heerlijke pastasalade met een romig sausje!

Ingrediënten recept:

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?