Asperge-pasta salade

Pastasalade met asperges, gerookte zalm, grijze garnaaltjes en lentegroenten

De aankondiging van dit gerechtje is een heel mondje vol… En dat is deze pastasalade ook… bomvol groentjes, bomvol lekkers, bomvol smaak.

Dit gerechtje schreeuwt lente en zon, rosé en buiten eten…

 

Ingrediënten

3 personen
  • 130 g fusilli
  • 500 g witte asperges
  • 200 g doperwtjes
  • bussel radijsjes
  • een doosje mini groene asperges
  • 1/2 zoete ui fijngesneden
  • 1 teentje look, geperst
  • 2 eitjes hardgekookt, geplet
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 100 g gerookte zalm
  • 100 g philadelphia kaas (extra proteïne)
  • 2 el verse kruiden zoals dille, peterselie, bieslook, basilicum fijngesneden
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • peper van de molen en fleur de sel

Stappen

Schil de witte asperges. Snijd het houterige uiteinde er af en snijd de asperges verder in stukjes van 4 cm. Leg de kopjes van de asperges apart.

Gaar de aspergestukjes 3 minuten in een pan met ruim water. Doe er nu de aspergekopjes bij en gaar nogmaals 2 minuten, of tot de asperges gaar zijn, maar wel nog wat beet hebben. Giet af en spoel voorzichtig onder koud water om het garen te stoppen.

Maak de mini groene asperges klaar voor gebruik, door het uiteinde bij te snijden en eventueel de groene uitsteeksels bij te snijden.

Gaar de doperwtjes, giet af en spoel ze af onder koud stromend water, zodat ze mooi groen blijven.

Was de radijsjes en snijd in dunne plakjes.

Kook de fusilli zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water.

Stoof in de pot waar je net de pasta in hebt gekookt de zoete ui in een scheut olijfolie op een laag vuurtje. Voeg  daar het teentje knoflook bij. Doe de groene asperges bij het ui- en lookmengsel en laat deze op middelhoog vuur kort garen. Niet te lang, want ze moeten wel beetgaar blijven. Kruid met flink wat peper van de molen en een snuifje zout. Voeg, eens de asperges voldoende gegaard zijn, de roomkaas toe en laat smelten. Zet het vuur uit. Voeg er de witte asperges en de fusilli aan toe en meng goed. Kruid stevig met peper en zout.

Doe in een grote kom de radijsjes, de geplette hardgekookte eitjes, de doperwtjes en voeg daarbij het pastamengsel. Meng goed door elkaar. Proef en kruid bij indien nodig. Verdeel de verse kruiden over de salade, samen met wat geroosterde pijnboompitten en werk af met de gerookte zalm en garnalen.

Wist je dat?

Dit recept is teveel voor 2, maar je kan wat je teveel maakte perfect bewaren om de volgende dag als lunch te verorberen. Heerlijk toch?

Heb je nog wat jonge spinazieblaadjes liggen, niet aarzelen… deze passen perfect in deze lentesalade.

Ook andere ‘zachte’ kruiden zoals kervel of dragon kunnen perfect dienen in deze salade. Variëren naar hartelust!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?