Dit is een goedje! Al zeg ik het zelf…
Dit is een goedje! Al zeg ik het zelf…
Voor de pasta
Voor de whipped ricotta
Voor erbij : rucola, geroosterde pijnboompitten, vers geraspte Parmezaanse kaas, chili-olie
hakmolen, blender (of staafmixer).
Doe de ui, de geperste knoflook, de tomaten, de gemarineerde tomaatjes, de oregano en het paprikapoeder in een pot. Giet een flinke scheut olijfolie over de groenten, kruid met peper en zout van de molen en laat het geheel een 20 minuutjes pruttelen.
Kook intussen de penne gaar. Giet af, spoel kort en zet opzij.
Doe de ricotta, samen met de verse kruiden, de look, de olijfolie en flink wat peper en zout van de molen in de hakmachine en laat draaien. Schep over in een kommetje.
Doe de tomaten in een blender en mix tot een gladde tomatensaus. Proef en kruid eventueel bij met nog wat extra peper en zout van de molen.
Giet de tomatensaus opnieuw in de pot en voeg de olijfjes en de gekookte penne toe. Laat alles nog even wat warmte nemen.
Smeer wat whipped ricotta in het pastabord (tot ongeveer in de helft) en schep er de penne over.
Werk af met vers geraspte Parmezaanse kaas, wat geroosterde pijnboompitten, wat rucola en ‘last but not least’ chili-olie naar wens.
Je zal vermoedelijk nog whipped ricotta over hebben, maar deze smaakt ook erg lekker op een toast of als dip bij je aperitief.
De whipped ricotta smaakt ook erg lekker op een toast of als dip bij je aperitief.
Keuken: Italian
Keywords: pasta
Recept opbrengst: 2 personen
Ingrediënten recept:
Recept Instructies: Doe de ui, de geperste knoflook, de tomaten, de gemarineerde tomaatjes, de oregano en het paprikapoeder in een pot. Giet een flinke scheut olijfolie over de groenten, kruid met peper en zout van de molen en laat het geheel een 20 minuutjes pruttelen.Kook intussen de penne gaar. Giet af, spoel kort en zet opzij.Doe de ricotta, samen met de verse kruiden, de look, de olijfolie en flink wat peper en zout van de molen in de hakmachine en laat draaien. Schep over in een kommetje.Doe de tomaten in een blender en mix tot een gladde tomatensaus. Proef en kruid eventueel bij met nog wet extra peper en zout van de molen.Voeg de tomatensaus opnieuw in de pot en voeg de olijfjes en de penne toe. Laat alles kort nog even wat warmte nemen.Smeer wat whipped ricotta over de rand van het pastabord en schep er de penne over.Werk af met vers geraspte Parmezaanse kaas, wat geroosterde pijnboompitten, wat rucola en last but not least chili-olie naar wens.
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528