Penne - whipped ricotta 2 - blog-4709

Penne met tomatensaus en whipped ricotta

Dit is een goedje! Al zeg ik het zelf…

Ingrediënten

2 personen

Voor de pasta 

  • 160 g penne
  • 1 ui, in grove stukken gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 500 g tomaten, in stukken gesneden
  • 8 partjes zongedroogde, gemarineerde tomaat
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl mild paprikapoeder
  • 15 zwarte olijven in ringetjes gesneden

Voor de whipped ricotta

  • 250 g ricotta
  • 1 el olijfolie (extra vergine)
  • 1 klein teentje knoflook, gesneden
  • 1 duimbreed bieslook, gesneden
  • 1 handvol platte peterselie (enkel de blaadjes)
  • 1 kleine handvol basilicum

Voor erbij : rucola, geroosterde pijnboompitten, vers geraspte Parmezaanse kaas, chili-olie

Benodigdheden

hakmolen, blender (of staafmixer).

Stappen

Doe de ui, de geperste knoflook, de tomaten, de gemarineerde tomaatjes, de oregano en het paprikapoeder in een pot. Giet een flinke scheut olijfolie over de groenten, kruid met peper en zout van de molen en laat het geheel een 20 minuutjes pruttelen.

Kook intussen de penne gaar. Giet af, spoel kort en zet opzij.

Doe de ricotta, samen met de verse kruiden, de look, de olijfolie en flink wat peper en zout van de molen in de hakmachine en laat draaien. Schep over in een kommetje.

Doe de tomaten in een blender en mix tot een gladde tomatensaus. Proef en kruid eventueel bij met nog wat extra peper en zout van de molen.

Giet de tomatensaus opnieuw in de pot en voeg de olijfjes en de gekookte penne toe. Laat alles nog even wat warmte nemen.

Smeer wat whipped ricotta in het pastabord (tot ongeveer in de helft) en schep er de penne over.

Werk af met vers geraspte Parmezaanse kaas, wat geroosterde pijnboompitten, wat rucola en ‘last but not least’ chili-olie naar wens.

Wist je dat?

Je zal vermoedelijk nog whipped ricotta over hebben, maar deze smaakt ook erg lekker op een toast of als dip bij je aperitief.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Penne met tomatensaus en whipped ricotta

De whipped ricotta smaakt ook erg lekker op een toast of als dip bij je aperitief.

Keuken: Italian

Keywords: pasta

Recept opbrengst: 2 personen

Ingrediënten recept:

Recept Instructies: Doe de ui, de geperste knoflook, de tomaten, de gemarineerde tomaatjes, de oregano en het paprikapoeder in een pot. Giet een flinke scheut olijfolie over de groenten, kruid met peper en zout van de molen en laat het geheel een 20 minuutjes pruttelen.Kook intussen de penne gaar. Giet af, spoel kort en zet opzij.Doe de ricotta, samen met de verse kruiden, de look, de olijfolie en flink wat peper en zout van de molen in de hakmachine en laat draaien. Schep over in een kommetje.Doe de tomaten in een blender en mix tot een gladde tomatensaus. Proef en kruid eventueel bij met nog wet extra peper en zout van de molen.Voeg de tomatensaus opnieuw in de pot en voeg de olijfjes en de penne toe. Laat alles kort nog even wat warmte nemen.Smeer wat whipped ricotta over de rand van het pastabord en schep er de penne over.Werk af met vers geraspte Parmezaanse kaas, wat geroosterde pijnboompitten, wat rucola en last but not least chili-olie naar wens.

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?