Quinoa scampi mosterd - blog-3314

Quinoa met scampi en mosterdsausje

Quinoa staat hier wel vaker op het menu. Een lekker, knapperig graantje met een ietwat nootachtige smaak. Het vormt een fijne afwisseling op de couscous in maaltijdsalades.

Deze keer verschijnt het in het gezelschap van scampi en knapperige groene groentjes, overgoten met een pittige mosterddressing.

Ingrediënten

2 personen

Voor de quinoasalade

  • 100 g quinoa
  • 1/2 broccoli, in kleine roosjes
  • 75 g diepvriesdoperwtjes
  • handvol spinazieblaadjes
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 1/4 rode ui in fijne halve maantjes gesneden
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el platte peterselie, fijngesnipperd
  • 1 el bieslook, fijngesnipperd
  • 2 el pompoenpitten, gepoft
  • 10 scampi (formaat 8/12) gepeld, schoongemaakt, darmkanaal verwijderd en drooggedept
  • 1 tl currypoeder
  • 1 teentje knoflook, geperst

voor het mosterdsausje

  • 1/2 el mayonaise
  • 1/2 el Griekse yoghurt
  • 2 tl mosterd
  • 1 tl limoensap
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl ahornsiroop

Benodigdheden

Stoommandje, bv. Greenpan stoominzet 18-20cm.

Stappen

Meng voor het sausje alle ingrediënten door elkaar met een kleine lepel in een kommetje. Kruid met peper en zout en zet opzij.

Leg de schijfjes rode ui in een schaaltje en druppel er de azijn over. Laat even inwerken. De azijn zal ervoor zorgen dat de scherpe smaak van de ui verdwijnt.

Kook de quinoa gaar zoals aangegeven op de verpakking. Spoel af, laat goed uitlekken en zet opzij.

Stoom de broccoli gaar in ca 5 minuten beetgaar.

Gebruik het kookvocht om snel even de diepvrieserwtjes te doen schrikken. Giet af en spoel deze kort onder koud stromend water.

Meng 1 el rijstolie met het currypoeder, de geperste knoflook en peper en zout van de molen. Meng de scampi onder de curry-olie.

Bak de scampi in een pan met anti-kleeflaag op middelhoog vuur tot ze een mooi goudbruin korstje krijgen. Draai de scampi om en bak ze nog even kort langs de andere kant. Bak ze niet te lang, anders worden ze taai.

Meng de quinoa onder de groenten. Haal de ui uit de azijn en voeg deze eveneens toe aan het quinoa-groentemengsel. Hussel het sausje onder de salade. Kruid eventueel bij met nog wat extra peper en zout van de molen.

Verdeel de scampi over de salade.

Werk af met de verse kruiden en de gepofte pompoenpitten.

Wist je dat?

Quinoa is een pseudograan. De zaden van de quinoaplant worden op een vergelijkbare manier bereid als rijst of couscous. Quinoa is van nature glutenvrij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?