Quinoasalade met gebakken zalmblokjes

Quinoasalade met gebakken zalmblokjes

Quinoa, zalm en veel groentjes… een betere omschrijving is er niet.

Dit is een simpel en licht doordeweeks gerechtje, dat nog eens mooi oogt ook… Ideaal voor op die lentedag waar we nu allemaal zo hard naar verlangen. Want geef toe, het begint nu voor iedereen door te wegen. Ik ben een sociaal beestje en mis die “op-den-wilde-bots aperootjes” bij de vrienden, die ongeplande “kom-zet-u-voor-een-koffie-momentje”, de etentjes, de uitjes, de babbels, de “gezonde” stress vijf minuten voor je gasten komen omdat de tafel nog niet gedekt staat, mijn make-up nog niet ‘on point’ is, de kaarsjes nog niet branden en de apero nog niet in de juiste schaaltjes ligt, omdat ik er absoluut zeker van was dat ik er vijf had, maar er slechts drie kan terugvinden: dan maar mix & not-so-match. Om maar te zeggen… Ik mis het gezellig samenzijn, alle aspecten ervan!

Maar nu: terug over naar easy peasy diner en wat lentevibes, PLEASE ! Twee sprieten zon en ik ben een gelukkige meid. Doe daar dan nog een glaasje rosé bij en ik kan er weer tegenaan.

 

Ingrediënten

2 personen
  • 80 g quinoa
  • 1 venkel in stukjes gesneden
  • 1 courgette in blokjes gesneden (het binnenste gebruik ik niet)
  • 1 zoete witte ui fijngesnipperd
  • broccolini
  • 150 g doperwjes
  • handvol jonge spinazieblaadjes
  • 300 g zalm in blokjes van 3 cm gesneden
  • 2 el Griekse youghurt
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl limoensap
  • 1 kleine tl honing
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout
  • chiliflakes

Stappen

Gaar de quinoa in water zoals aangegeven op de verpakking, voeg hieraan wat groentenbouillon toe. Ik gebruik graag de driekleurenquinoa omdat dit een speels effect geeft op het bord.

Stoof de venkel in een pannetje met olijfolie en een scheutje water tot deze gaar is. Kruid met fleur de sel en zwarte peper.

Bak de courgetteblokjes en de ui in wat olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag en kruid ook deze met fleur de sel en zwarte peper en wat rozemarijn.

Stoom de broccolini gaar en spoel af onder koud stromend water, zodat de groene kleur mooi behouden blijft.

Doe dit ook zo voor de doperwtjes.

Maak nu het sausje door de yoghurt, de mosterd, het limoensap, de honing, olijfolie en peper en zout te mengen.

Meng de quinoa en de groentjes in een grote kom.

Bak de zalm aan in dezelfde pan met anti-aanbaklaag en kruid met fleur de sel (veeg even met een stukje keukenrol de restjes courgette en ui uit de pan en ze is weer klaar voor gebruik 😉 ).

Meng nu het sausje onder de quinoa-groenten mix en leg er de gebakken zalmblokjes op. Strooi er wat chiliflakes over en klaar is kees!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?