Ook al is dit een op en top zomergerechtje… het heeft ons toch gesmaakt op deze grijze herfstdag.
Soms moet je gewoon die zon erbij denken, toch?
Ook al is dit een op en top zomergerechtje… het heeft ons toch gesmaakt op deze grijze herfstdag.
Soms moet je gewoon die zon erbij denken, toch?
voor de quinoasalade
Voor het sausje
Voor de zalm
Meng voor het sausje alle ingrediënten door elkaar, behalve de sumak. Zet koel tot verder gebruik.
Spoel de quinoa en kook deze gaar zoals aangegeven op de verpakking in ruim water met 1/2 blokje groentenbouillon.
Laat de quinoa goed uitlekken en wat afkoelen.
Doe alle groenten in een ruime schaal, samen met de gedroogde kruiden. Voeg ook het citroensap en de olijfolie toe, alsook de afgekoelde quinoa. Meng goed door elkaar.
Rijg de zalmblokjes en de citroenpartjes aan kleine brochette stokjes. Bak de zalmbrochettes aan elke kant aan in een pan met antikleeflaag. Kruid deze na het bakken met wat zout van de molen.
Roer tot slot de verse kruiden door de quinoasalade en strooi er de geroosterde pijnboompitten over.
Strooi vlak voor het serveren wat sumak over het looksausje voor een extra fancy look.
Verdeel over de borden, of serveer in de schaal en laat je tafelgenoten zelf opscheppen.
Ik gebruik nooit olie of boter wanneer ik zalm bak in de pan. Zalm is van nature een vette vis, zodat het toevoegen van extra vetstof voor mij helemaal niet nodig is, maar you do you.
Geen tijd of zin om te staan prutsen met brochettestokjes? Een stukje zalm gebakken in de pan is zeker even lekker!
Hou je van wat extra pit, voeg dan srirachasaus toe aan de looksaus. Duivels lekker!
Sumak is een fris zurig (citroenachtig, maar dan aromatischer) kruid, afkomstig van gedroogde besjes van de sumacplant.
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528