Comfortfood op zijn best…
Pasta, tomaten, lekkere champignons en een romig kaaslaagje: simpel maar oh zo goed!
Comfortfood op zijn best…
Pasta, tomaten, lekkere champignons en een romig kaaslaagje: simpel maar oh zo goed!
Voor erbij: groene salade, brood en eventueel wat verse platte peterselie om het gerecht af te werken.
antikleefpan, klopper, sauspan, ovenschaal
Kook de rigatone gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel kort.
Meng de passata met de Provençaalse kruiden, de chiliflakes en peper en zout van de molen.
Neem een ruime antikleefpan en voeg een scheutje olijfolie toe. Stoof hierin de ui en de look. Voeg na enkele minuten de champignons en de verse tijm toe, terwijl je het vuur een beetje hoger zet. Zorg ervoor dat de champignons niet op elkaar liggen, anders worden ze “zompig”. Bak de champignons desgevallend in twee keer. Kruid de champignons met peper en zout van de molen van zodra ze mooi gebakken zijn en zet even opzij.
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Neem een steelpannetje en smelt de boter op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer goed tot je een koekjesgeur krijgt. Voeg dan geleidelijk de melk toe terwijl je de massa door elkaar klopt. Zet het vuur wat lager en blijf de bechamel roeren/kloppen tot je een dikke saus krijgt. Kruid met peper en zout van de molen en wat verse nootmuskaat.
Meng nu de pasta en de champignons door de gekruide passata. Hou nog wat champignons apart om na het bakken over de ovenschaal te dresseren.
Giet de pasta in een ovenschaal.
Spreid de bechamelsaus over de pasta en strooi er de Comté en de geraspte mozzarella over.
Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20 tot 25 minuten tot de kaas mooi gesmolten is.
Verdeel de apart gehouden champignons over de schotel en strooi er wat verse peterselie over.
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528