Simple, yet fancy.
Niet alles wat op mijn bord belandt, hoeft ook daadwerkelijk een echt kunstwerkje te zijn, maar af en toe hou ik wel van een mooi opgemaakt bordje.
Back in the days was dat ronde vormpje niet weg te denken uit mijn keuken. Alles propte ik er in. Pureetjes, couscous, rijst, blokjes rauwkost, you name it. Alles in het rondje, midden op het bord met errond een cirkeltje saus.
Ewel, vandaag had ik daar nog eens zin in. Dus in het rondje kwam een rijstsalade, opgesmukt met lekkere groentjes en on top blokjes lekkere ultraverse tonijn van de lokale visboer.
Ik besef dat het eten van tonijn nogal onder vuur ligt omwille van de overbevissing en de schade door bijvangst. We eten hier thuis zelden tonijn, maar als we het dan eten, is het ook echt feest. Wil jij jouw steentje bijdragen, kies dan vis met het MSC keurmerk. Dat staat garant voor duurzame visserij.