Risoni met gefrituurde mozzarella bolletjes 2 - blog-

Risoni met geroosterde paprika en gefrituurde mozzarella

Een heerlijk zomers gerechtje!

Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst en de verschillende stapjes.

Eigenlijk is het echt een simpel gerechtje om te maken en het resultaat is verrassend lekker!

Ingrediënten

2 personen

Voor de risoni

  • 2 rode paprika’s, geschild, van de zaadlijsten ontdaan en in blokjes van ca 1 cm gesneden
  • 2 gele paprika’s, geschild, van de zaadlijsten ontdaan en in blokjes van ca 1 cm gesneden
  • 1 rode ui, in stukken gesneden
  • 2 teentjes look, geperst
  • 20 kerstomaten, doormidden gesneden
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/8 tl cayennepeper
  • 1/4 tl gedroogde tijm
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 2 opgehoogde tl rode pesto
  • 15 tal zwarte olijven, in ringetjes gesneden
  • 120 g risoni

Voor de mozzarella

  • 250 g bocconcini (mozzarellaballetjes van buffelmelk, ik gebruik deze van het merk Fattorie Garofalo verkrijgbaar bij Delhaize)
  • 2 el bloem
  • 6 el panko (nog iets fijner gestampt)
  • 2 eitjes, losgeklopt
  • 1 tl Provençaalse kruiden

Voor erbij: rucola, geroosterde pijnboompitten, chiliflakes, citroen(sap)

Benodigdheden

ruime pan of friteuse

ovenschaal

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

Leg de paprikablokjes, rode ui, 10 kerstomaten en geperste look op een ruime bakplaat. Voeg daar de gedroogde kruiden aan toe, samen met een eetlepel hittebestendige olijfolie. Kruid met peper en zout en meng alles goed.

Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.

Kook intussen de risoni gaar zoals aangegeven op de verpakking.

Laat de mozzarellabolletjes heel goed uitlekken.

Neem 3 kommetjes. Doe in het ene de bloem, samen met de Provençaalse kruiden en flink wat peper en zout van de molen, klop het eitje los in een 2de kommetje en doe de panko in het 3de.

Wentel de bolletjes nu eerst door de bloem, daarna door het ei, vervolgens door de panko. We gaan dubbel paneren, herhaal stappen 2 en 3, dus nogmaals door het ei en nog een laatste keer door de panko. Herhaal dit voor alle mozzarellabolletjes.

Leg opzij.

Verwarm intussen in een ruime, hoge pan of pot een flinke hoeveelheid maïsolie. De bedoeling is dat je de bolletjes kan frituren. Als alternatief kan je ook de friteuse voorverwarmen.

Bak de bolletjes gedurende een 2-tal minuutjes in de pan, of tot ze goudbruin kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier.

Meng tot slot de geroosterde paprika samen met de gekookte risoni, de overgebleven kerstomaten en de olijven door elkaar en schep er de rode pesto onder. Kruid eventueel bij met extra zout en peper van de molen.

Verdeel de risoni over de borden. Doe hetzelfde met de gefrituurde mozzarellabolletjes. Sprenkel wat citroensap over de bolletjes. Werk af met wat rucola, geroosterde pijnboompitten en eventueel wat chiliflakes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?