Herfst en pompoen gaan samen zoals kerst en stollekes.
Ik hou van deze groente, al wordt mijn enthousiasme niet door al mijn huisgenoten gedeeld.
Deze risoni viel gelukkig wel in de smaak.
Herfst en pompoen gaan samen zoals kerst en stollekes.
Ik hou van deze groente, al wordt mijn enthousiasme niet door al mijn huisgenoten gedeeld.
Deze risoni viel gelukkig wel in de smaak.
Voor de srirachanoten:
ovenschaal
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Doe de stukken pompoen, de rode ui, de kruiden en de salie samen met 1 el rijstolie in een ruime ovenschaal. Kruid met peper en zout. Hussel alles goed door elkaar zodat de kruiden goed verdeeld zijn. Rooster de groenten gedurende 30 minuten.
Neem een pannetje met antikleeflaag. Voeg een klein scheutje olie toe samen met de noten. Roer de sriracha onder de noten en bak deze op matig vuur gedurende een kleine tien minuten of tot de pompoenpitten poffen.
Gaar intussen de risoni zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel kort af.
Doe de uitgelekte risoni opnieuw in de pan en roer er de zure room door. Kruid de risoni met wat zout en flink wat zwarte peper.
Voeg na een half uur de kerstomaatjes en de spinazie toe aan de pompoen. Roer alles door elkaar en laat nog een vijftal minuutjes meegaren.
Serveer de pompoenschotel samen met de risoni en geef er mozzarella of burrata bij.
Tip: open de ovendeur af en toe om het teveel aan vocht even te laten verdampen.
Pompoen, mijn favoriete groente in dit seizoen. Lekker met salie, spinazie, kerstomaatjes en daarbij heerlijk smeuïge mozzarella. Serveer met Griekse pasta.
Ingrediënten recept:
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528