Griekse pasta in lentestemming. En de topping, die kies je lekker zelf!
Griekse pasta in lentestemming. En de topping, die kies je lekker zelf!
Voor erbij: gerookte zalm, prosciutto, mozzarella, brood, Parmezaanse kaas
antikleefpan
Kook de Griekse pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet opzij.
Snijd de courgette in de lengte doormidden. Haal het zachte binnenste deel eruit, dat hebben we niet nodig. Snijd de courgette nu in halve maantjes.
Was de prei heel goed en snijd in fijne ringetjes.
Neem een ruime antikleefpan. Verhit een klein scheutje olie op matig vuur. Rooster hierin de pitten tot de pijnboompitten goudbruin kleuren en de pompoenpitten poffen. Kruid met peper en zout van de molen. Giet in een potje en zet opzij om af te koelen. Kuis de pan uit met een stukje keukenrol.
Verwarm in diezelfde antikleefpan opnieuw een scheutje olie. Stoof hierin de prei op matig vuur met een scheutje water, tot de prei gaar is. Kruid met flink wat zout en peper van de molen. Schep in een kommetje en zet opzij.
Kuis de pan even uit met een keukenpapiertje. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie en bak vervolgens de courgette aan. Kruid met de gedroogde oregano en peper en zout van de molen.
Zet het vuur lager en voeg nu de spinazieblaadjes toe. Schep er de risoni en de gare prei bij en roer alles om.
Roer in een kommetje de room en de pesto door elkaar. Schenk dit bij de groenten en de risoni. Roer om en laat alles nog even wat warmte nemen.
Verdeel over de borden en serveer met gerookte zalm, of wat prosciutto en mozzarella, de geroosterde pitten en wat brood.
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528