Schelvis Arrabbiata

Schelvis Arrabbiata

Pasta all’Arrabbiata kennen we allemaal. Deze klassieker is hier in huis een vaste waarde in het pastasaus repertoire! We love some spiciness now and then.

Dit keer combineerde ik dit overheerlijke sausje niet met pasta, maar wel met een stukje witte vis.

Arrabbiata betekent boos of kwaad. In een gerecht komt het eerder tot uiting als ‘vurig’ en ‘heet’, dus je bent gewaarschuwd ????.

Het publieke geheim van deze temperamentvolle saus : de combinatie van een Spaanse rode furie(peper) met zonrijpe Italiaanse tomaatjes!

Een smaakexplosie gegarandeerd!

 

 

Ingrediënten

2 personen

Voor de Arrabbiatta saus

  • 5 trostomaten, gespoeld en in grove stukken gesneden
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 8 stukjes gemarineerde halfgedroogde tomaatjes op olie (type Sud ’n Sol)
  • 1 rode chilipeper, in ringetjes gesneden
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • flinke snuif zout

Voor het overige

  • 300 g schelvishaasje
  • 1/2 rode paprika, geschild en in blokjes gesneden
  • 1/2 gele paprika, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 teentje look
  • 2 courgettes
  • peper en zout van de molen
  • verse peterselie of basilicum, pijnboompitten, zwarte olijven en Parmezaanse kaas als afwerking

 

Benodigdheden

spiraalsnijder (type Géfù)

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

Let’s spice it up! Doe voor het sausje alle ingrediënten in een pot samen met een scheutje olijfolie en laat op middelmatig vuur een half uurtje sudderen. Doe alles in de blender en mix tot een gladde saus. Houd warm tot verder gebruik.

Maak nu sliertjes van de courgette. Ik gebruik hiervoor graag de spiraalsnijder van Géfù. Doe de courgettesliertjes in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en overgiet met wat olijfolie. Gaar in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 12 minuten.

Bak de paprikablokjes in een kleine hoeveelheid olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag. Voeg een geperst teentje look toe en kruid met wat zout en paprikapoeder. Bak ze niet te lang. Er mag nog wat bite in zitten. Zet ook deze opzij tot je ze gaat gebruiken.

Dep de vis droog met een stukje keukenpapier. Verhit in een pan met anti-aanbaklaag een scheutje olijfolie en wat boter. Leg de stukjes vis in de pan en bak ze ongeveer 4 minuten aan elke kant (baktijd is wat afhankelijk van de dikte van je stukje vis). Kruid met peper en zout.

Lepel een ruime hoeveelheid saus op het bord. Leg er het stukje gebakken vis op. Draai wat courgetti op het bord. Werk af met de paprikablokjes, verse peterselie, olijfjes en pijnboompitjes.

Voor de liefhebbers misstaat wat vers geraspte Parmezaanse kaas zeker niet bij dit gerechtje.

 

Wist je dat?

Geen fan van courgettes? Aardappelpuree of gewone pasta kunnen zeker ook dienen als side dish.

Niet zo zot van pikant? Haal dan de zaadjes uit het pepertje, maar wat mij betreft horen die gewoon mee de pot in te gaan.

Overschotjes van de saus kan je gemakkelijk invriezen.

 

Eén reactie

  1. Arrabbiata zou geen Arrabbiata zijn zonder chilipeper,echter… vermits wij niet zo into spicy zijn deed ik het dan maar zonder en het bleek evenzeer een superlekker sausje dat ik vanaf nu ook bij andere gerechten serveer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?