Pasta Bruschetta bis - blog-5473

Spaghetti bruschetta

Blokjes tomaat op smaak gebracht met wat rode ui, look, oregano en basilicum, afgewerkt met wat lekkere balsamico azijn, buffelmozzarella en verse Parmezaanse kaas… Dat is niet alleen lekker op een toastje als bruschetta, maar ook over pasta!

Een simpel, snel klaar gerechtje voor een mooie zomerdag.

Ingrediënten

2 à 3 personen
  • 7 tomaten, pitjes verwijderd en in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 rode ui, fijngesnipperd
  • 15 tal zwarte olijven, in ringetjes gesneden
  • 250 g spaghetti
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 tl gedroogde oregano
  • handvol basilicumblaadjes, gescheurd
  • 25 g kruidenboter
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 2 à 3 bollen buffelmozzarella
  • verse Parmezaanse kaas
  • balsamicoazijn en extra vierge olijfolie voor erbij

Stappen

Kook de spaghetti gaar zoals aangegeven op de verpakking. Hou 2 eetlepels kookwater apart vooraleer je de pasta afgiet.

Giet een scheut olijfolie in de pot waarin je zonet de pasta hebt gekookt.

Stoof hierin de ui en de knoflook op matig vuur. Laat de kruidenboter mee smelten en voeg ook de oregano toe.

Zet het vuur uit en roer de tomatenblokjes, de olijven en de pasta goed door elkaar. Kruid met flink wat peper en zout van de molen.  Voeg ook het achtergehouden kookwater toe.

Rasp wat Parmezaanse kaas over de pasta, voeg de helft van de basilicumblaadjes toe en roer nog een laatste keer.

Verdeel de pasta over de borden. Geef er de mozzarella bij. Strooi de rest van de basilicumblaadjes over de pasta en werk af met de pijnboompitten, wat balsamicoazijn en extra vierge olijfolie naar smaak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?