Simpel but good!
Je kan het bijna onder de noemer ‘voorraadkast koken’ zetten. Dit gerechtje is jouw lifesaver om op het menu te zetten tegen het einde van de week, wanneer de koelkast bijna leeg is.
Simpel but good!
Je kan het bijna onder de noemer ‘voorraadkast koken’ zetten. Dit gerechtje is jouw lifesaver om op het menu te zetten tegen het einde van de week, wanneer de koelkast bijna leeg is.
Stoof de ui in een ruime pot met een flinke scheut olijfolie. Voeg de knoflook toe, samen met de verse kerstomaatjes en laat ook deze even stoven, vooraleer je er de tomatenblokjes uit blik bijgiet. Voeg nu ook de gedroogde kruiden toe, samen met wat peper van de molen.
Laat het sausje op matig vuur een 15-tal minuutjes pruttelen.
Doe de saus in de blender en mix tot een gladde, romige saus.
Laat, in dezelfde pot waarin je zonet de tomatensaus hebt bereid, de anjovis op een zacht vuur smelten. Voeg ook de olijven en de kappertjes toe, samen met de fijngesneden peterselie en laat deze even mee’bakken’. Giet de tomatensaus bij de ansjovis-olijven mix en laat alles nog even doorwarmen en zet daarna het vuur laag. Proef even of de saus nog wat extra zout nodig heeft. Kruid bij indien nodig.
Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en meng de sliertjes onder de saus.
Werk af met verse basilicum, eventueel nog wat knapperige verse kerstomaatjes, gedroogde chiliflakes en een scheutje lekkere olijfolie voor de liefhebber.
Ik gebruik het liefst kappertjes ingelegd in azijn. Gebruik je deze die geconserveerd zijn in zout, spoel deze dan zeker goed af vooraleer je ze in een gerecht gebruikt.
Ansjovis is een zout visje en een echte smaakmaker. Dat is meteen ook de reden waarom ik in eerste instantie geen zout toevoeg aan de tomatensaus. Heeft de saus toch nog wat extra nodig, doe dit dan pas op het einde.
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528