Spicy zalm - kokosrijst en mango salade

Spicy zalm met kokosrijst en komkommer-mango salade

Deze zomermeid is helemaal nog niet klaar om afscheid te nemen van zomerse kost.

Dit gerechtje tovert zomaar de zon op je bord. Lekkere kruidige zalmblokjes met smaakvolle kokosrijst en een fris slaatje.

Normaal zijn we geen fan van fruit bij het avondmaal, maar dit slaatje heeft de test zeker doorstaan.

Ingrediënten

2 personen

Voor de zalm

  • 300 g zalm, in blokjes gesneden (ca 2,5 a 3 cm)
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 el sriracha
  • 1 el crispy chiliolie
  • 1 tl limoensap
  • 1 tl paprikapoeder

Voor de komkommer-mango salade

  • 1 komkommer, geschild, pitjes verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1/2 mango, in blokjes gesneden
  • 1/2 avocado, in blokjes gesneden
  • 1/2 rode peper, fijn gesneden
  • 1 duimbreed bieslook, fijngesnipperd
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • peterselie of koriander naar smaak

Voor de kokosrijst

  • 125 g rijst
  • 125 ml kokosmelk (uit blik)
  • 375 ml water

Voor erbij: limoen en extra peterselie/koriander

Stappen

Meng de ingrediënten voor de marinade van de zalm in een kom en wentel de blokjes zalm erdoor.

Zet een kwartiertje in de koelkast zodat de smaken wat kunnen trekken.

Meng alle ingrediënten voor de salade. Kruid met peper en zout naar smaak.

Neem intussen een pot en breng het water en de kokosmelk tegen de kook aan. Voeg de rijst toe. Laat de rijst gedurende tien minuten op middelhoog vuur garen. Roer af en toe. Zet na tien minuten het vuur laag en laat staan tot de rijst alle vloeistof heeft opgenomen en gaar is.

Neem een antikleefpan en zet deze op hoog vuur. Neem de zalmblokjes uit de marinade en bak deze aan in de pan. Aangezien het kleine blokjes zijn, hebben ze niet lang nodig. Draai ze snel om zodat de blokjes aan elke kant mooi gebakken zijn. Voeg op het laatst de rest van de marinade toe en laat nog even meegaren.

Verdeel de rijst over de borden, samen met de zalmblokjes en geef er wat van de komkommer-mango salade bij.

Werk af met een partje limoen en wat extra verse kruiden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?