Tabouleh met kip-ricotta balletjes en home made tzatziki

Een heerlijk fris gerechtje dat je met heimwee doet terugdenken aan zon, zomer en vakantie… (en met dit weer lijken die dagen plots al weer ver weg te zijn…)

Wie doet er mee?

Ingrediënten

2 personen

Voor de tabouleh

  • 30 g bulghur
  • 2 tomaten
  • 40 g platte peterselie
  • 5 blaadjes munt fijngesneden
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 lenteui
  • 2 el fijngehakte pistachenoten

Voor de kip-ricotta balletjes

  • 250 g kipgehakt
  • 100 g ricotta
  • 25 g paneermeel
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1/4 tl cayennepeper
  • chiliflakes naar smaak

Voor de homemade tzatziki

  • 2 a 3 kleine komkommers (ca 70 g) geraspt en uitgewrongen in een neteldoek
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 1/4 klein teentje knoflook, geperst
  • 2 el dille fijngesneden
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • scheutje extra vergine olijfolie

Voor erbij : tomatensalade met gepekelde rode ui en sumac aangemaakt met extra vergine olijfolie en balsamico azijn, olijven en pita brood

Benodigdheden

rasp

Stappen

Kook de bulghur gaar zoals aangegeven op de verpakking. Zorg dat alle overtollige vocht weg is. Je wil immers geen ‘soggy’ bulghur.

Snijd de tomaten in vier. Haal de pitten eruit en snijd de rest in kleine blokjes.

Snijd de peterselie fijn en de lenteui in ringetjes.

Meng de bulghur met de fijngesneden peterselie, lenteui, munt en tomatenblokjes met een flinke scheut olijfolie en het sap van een halve citroen. Kruid naar smaak met peper en zout van de molen. Strooi de gehakte pistachenoten over de bulghur.

Meng het kipgehakt, de ricotta, het paneermeel, het paprikapoeder, de gedroogde oregano en de cayennepeper door elkaar. Voeg naar smaak chiliflakes toe. Draai balletjes van het mengsel ter grootte van een grote knikker.

Bak de balletjes in een weinig olie op middelhoog vuur in een antikleefpan tot ze aan alle kanten mooi goudbruin kleuren en gaar zijn. Dit duurt ongeveer een kwartiertje. Draai de balletjes tijdens het bakken regelmatig om.

Maak, terwijl de balletjes bakken, de tzatziki. Meng de geraspte en uitgewrongen komkommer met de Griekse yoghurt, de knoflook, de dille en de gedroogde oregano. Kruid met peper en zout van de molen. Voeg op het einde nog een klein scheutje extra vergine olijfolie toe.

Bereid ook de tomatensalade voor en warm het pitabrood eventueel even op.

Verdeel de bulghur over de borden, samen met de balletjes. Serveer met een flinke dot tzatziki en de bijgerechten, naar smaak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?