Tomatenrijst met burrata

Tomatenrijst met burrata

To stir or not to stir… that’s the question!

Ik dacht het recept eerst “tomatenrisotto” te noemen, maar ik durfde me niet te wagen in de discussie of je nu al dan niet roert in de risotto. Ik koos de easy way out en ging voor “tomatenrijst”.

Ik kan je wel zeggen, dit is echt ontzettend lekker! Vol van smaak, heerlijk zuiders en de burrata geeft er een waanzinnig romig extraatje aan.

Serveer er nog een groene salade bij, zet een mandje brood bij op tafel en je hebt een heus vegetarisch feestmaal voor je neus staan.

Heel benieuwd of jij er mee aan de slag gaat… en tell me: roer jij in de risotto tijdens het garen?

Ingrediënten

2 personen
  • 5 trostomaten doormidden gesneden
  • 3 tenen knoflook (in de pel)
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 1/4 tl gedroogde oregano
  • 1 el olijfolie
  • snuifje rietsuiker
  • 170 g risottorijst
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 300 ml groentenbouillon
  • 30 g Parmezaanse kaas, geraspt + wat extra
  • 1 bol burrata
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el basilicum, gescheurd
  • 1 klontje boter

Stappen

Verwarm de oven voor op 200 graden, heteluchtstand.

Leg de trostomaten, met de snijkant naar boven, in een ovenschaal, samen met de teentjes knoflook.

Verdeel de gedroogde kruiden, de rietsuiker en wat zout en peper over de tomaten. Druppel er olijfolie over.

Zet de tomaten in de oven gedurende 30 minuten.

Doe de gare tomaten, incl. het vrijgekomen vocht, samen met de geroosterde knoflookteentjes (uit de pel), in de blender en mix tot een glad geheel.

Stoof intussen, in een pot met dikke bodem, de fijngesneden rode ui in een klontje boter en wat olijfolie.

Voeg de rijst toe en bak alles even aan.

Voeg de bouillon toe, samen met de tomatensaus en roer het geheel goed door.

Zet het vuur laag en gaar de rijst gedurende 20 tot 25 minuten met het deksel op de pot.

Roer na circa 15 minuten door en check of de rijst nog voldoende vocht heeft en niet aan de bodem kleeft. Voeg zonodig een klein beetje water toe.

Zet het vuur uit na 20 minuten, of als de rijst gaar is. Roer er de Parmezaanse kaas door en laat de rijst nog een vijftal minuten rusten vooraleer je serveert.

Roer er tot slot nog de verse kruiden door. Controleer de kruiding en voeg eventueel nog wat extra zout, peper of chiliflakes toe.

Serveer de tomatenrijst met romige burrata en een lekkere groene salade.

Eén reactie

  1. Risotto maak ik al jaren zonder te roeren en… no complaints, deze heerlijke tomatenrijst nu voor de eerste keer en hij past perfect in mijn favoriete rijtje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?