tonijn bowl

Tonijn bowl

Een snelle lunch of lichte maaltijd… een bowl is altijd een goed idee.

Netjes gescheiden of alles door elkaar gemengd, ieder doet naar believen. Geen gezeur aan tafel, alleen maar blije gezichtjes… En dat is niet anders wanneer ik deze tonijn bowl op tafel tover.

En dat sausje… that is the key to success. Geloof me!

Ingrediënten

2 personen
  • 120 g pasta, bvb farfalle
  • tonijn op water uit blik
  • 1 courgette, in halve maantjes gesneden
  • 250 g kerstomaten, doormidden gesneden
  • 10 tal zwarte olijven
  • handvol rucola
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • pasta rossa kruiden of tomatenkruiden
  • scheutje balsamico azijn

Voor de zuiderse kruidenmayonaise

  • 4 el mayonaise
  • 1,5 el pesto
  • 1/2 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 tl kappertjes (op water)
  • 1 el fijngesneden augurkjes
  • handvol verse basilicum (ca. 15 g) fijngesneden
  • klein handje verse peterselie (ca. 10 g) fijngesneden

Benodigdheden

antikleefpan

Stappen

Meng voor het sausje alle ingrediënten door elkaar.

Giet de tonijn af en hou opzij.

Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.

Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime antikleefpan. Bak de courgette aan, samen met de look. Kruid met oregano en peper en zout van de molen.

Kruid de kerstomaten met de pasta rossa kruiden (Santa Maria) of tomatenkruiden, een scheutje balsamico en wat extra vergine olijfolie. Meng door elkaar.

Schik de rucola in je bowl. Doe daarbij de kerstomaten, de pasta, de tonijn, de courgette en de olijven.

Schep er een flinke dot van de kruidenmayonaise bij. Werk af met de geroosterde pijnboompitten en wat verse basilicum en aanvallen maar!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?