tortiglioni-feed-final

Tortiglione met venkel, tomaat en inktvis

Pasta baby!

Pasta is zo veelzijdig. Daar kan je echt alle kanten mee uit! En… het verveelt nooit.

Het is vandaag een ietwat robuust sausje, dus daar hoort dan ook de bijhorende pasta bij.

Gebruik het liefst een geribbelde pasta, daar blijft de saus goed in plakken. Holle geribbelde pasta combineert prima met een saus waarin je nog duidelijk stukjes merkt… Zoals in dit geval venkel, tomaat en inktvis.

Als dit kommetje voor mijn neus staat, denk ik oprecht : ❤️ La vita è bella ❤️

Ingrediënten

2 personen
  • 150 g tortiglione (of andere geribbelde holle pasta)
  • 1 venkel, in hapklare stukjes gesneden
  • 150 g passata
  • 1 kl tomatenconcentraat
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 ansjovisfilets, fijngesneden
  • 1 el kappers
  • 2 el zwarte olijven
  • handvol kerstomaten
  • 100 g inktvis (in ringen gesneden)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • chiliflakes
  • 1 tl citroensap

Stappen

Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Bewaar wat van het kookvocht, vooraleer je de pasta afgiet.

Zet de gekookte pasta opzij en spoel de pot even uit.

De pot waar we zonet  de pasta in hebben gekookt, gebruiken we opnieuw om de saus in te maken. Stoof de ui samen met de look en de oregano aan in een scheut olijfolie. Voeg daarna de venkel en de ansjovis toe. Bak even kort aan. Voeg een weinig water toe en laat de venkel garen. Van zodra je met een vork door de venkel kan prikken, voeg je het tomatenconcentraat toe. Roer goed en laat even meebakken. Voeg na ongeveer 2 minuten de passata toe, samen met de kappertjes en de olijven. Kruid met peper van de molen en laat nog even sudderen.

Meng de kerstomaten, samen met de gekookte pasta onder de saus. Voeg wat van het achtergehouden kookvocht toe en roer alles een laatste keer goed door elkaar, terwijl je de pasta nog wat warmte laat nemen. Kruid af met chiliflakes, eventueel wat fleur de sel en peper van de molen.

Dep de inktvisringen goed droog.  Doe een weinig olijfolie en citroensap over de inktvis en kruid met peper en zout van de molen. Bak deze kort gaar in een pan. Probeer de inktvis slechts 1 maal om te draaien en niet te roeren in de pan.

Verdeel de pasta over de borden. Doe hetzelfde met de inktvisringen. Druppel er nog wat extra vergine olijfolie over en werk af met basilicum.

Wist je dat?

Geen fan van inktvis : vervang deze dan door wat tonijn uit blik, of hou het veggie.

 

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?