Traybake met zoete aardappel en paneer en spinaziepesto

Traybake met zoete aardappel en paneer en spinaziepesto

Traybakes zijn ongelooflijk gemakkelijk om te maken. Er komt enkel wat snijwerk aan te pas, maar voor de rest doet de oven eigenlijk alle werk voor jou.

Voor deze traybake koos ik een niet alledaags ingrediënt: paneer.

Paneer is een verse kaas die wordt gebruikt in Indiase gerechten en is eerder neutraal van smaak. Het voordeel is dat deze niet smelt. De kaas behoudt zijn structuur in warme gerechten, net zoals halloumi.

Ingrediënten

2 personen

voor de traybake

  • 2 zoete aardappelen, geschild en in hapklare stukken gesneden
  • 1 courgette, in halve maantjes gesneden
  • 1 paprika, geschild, zaadjes verwijderd en in stukken gesneden
  • 1 rode ui, in maantjes gesneden
  • 2 handen vol jonge spinazieblaadjes
  • 10-tal kerstomaatjes
  • 1 tl verse rozemarijn, gehakt
  • 1 tl verse tijm
  • 1 tl Happy Roots kruiden van Mill & Mortar

Voor de spinaziepesto

  • 50 g jonge spinazieblaadjes
  • 15 g basilicum
  • 1 klein teentje knoflook, fijngesneden
  • 15 g pijnboompitten, licht geroosterd
  • 5 el extra vergine olijfolie

Voor erbij: 250 g paneer

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • hakmolen

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

Leg de aardappelblokjes, de courgette, de ui en de paprika in de ovenschaal. Strooi de kruiden erover, samen met wat zout en peper van de molen en schep om met 1 a 2 eetlepels olijfolie. 

Gaar de groenten in de oven gedurende 20 tot 25 minuten.

Maak intussen de spinaziepesto.

Doe alle ingrediënten in het hakmolentje en laat draaien tot je een gladde pesto bekomt. Kruid met peper en zout van de molen en zet opzij. 

Voeg de laatste 5 minuten van de baktijd van de groenten, de kerstomaatjes toe aan de traybake en laat deze nog even wat warmte nemen. 

Bak intussen de paneer in een weinig olie in een pan met antikleeflaag. Kruid met peper en zout van de molen. Probeer niet te veel aan de paneer te ‘prutsen’ en draai pas om als er een mooi goudbruin korstje is. Bak de paneer dan nog even aan de andere kant. 

Haal de groenten uit de oven en schep er de spinazieblaadjes onder. 

Verdeel de paneer over de groenten en lepel er wat spinaziepesto over.

Wist je dat?

Paneer is een verse kaas en is neutraal van smaak. Bijkruiden is echt wel een must. 

Gebruik je liever halloumi, dan is het toevoegen van extra kruiding zeker niet nodig, want deze kaas is van nature al erg zout.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?