vislasagne-01

Vislasagne

Verkies jij vrijdag visdag of eet jij op dan het liefst comfortfood? Waarom niet beide?

Wat denk je van deze overheerlijke vislasagne?

Laagjes pasta, verse vis, een tomatensausje, spinazie en venkel, creamy bechamel en vers geraspte Parmezaanse kaas on top.

En terwijl die lasagne in de oven staat, heb je tijd voor een heerlijk aperitiefje om van deze stormachtige (werk)week te bekomen.

Sounds like a plan, niet?

Ingrediënten

4 personen
  • 250 g verse lasagne bladen
  • 250 g stevige witte vis (vb. vlaswijting), in blokjes gesneden
  • 250 g verse zalmfilet, in blokjes gesneden
  • 100 g gerookte zalm
  • 150 g jonge spinazie blaadjes
  • 1/3 venkel, geschaafd met mandoline (fijnste stand)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • versgeraspte Parmezaanse kaas

Voor de tomatensaus

  • 500 g passata
  • 2 el verse bieslook, gesnipperd
  • 2 el verse dille
  • 1/2 tl herbamare (of fleur de sel)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • peper van de molen

Voor de bechamel

  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • ca 500 ml melk

Benodigdheden

ovenschaal

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Meng voor de tomatensaus alle ingrediënten in een kom door elkaar en zet opzij (deze hoeft dus niet op het vuur, gewoon alles mengen).

Stoof de spinazie aan in een pan met antikleeflaag. Gebruik een weinig olijfolie en voeg het teentje look toe. Als de spinazie geslonken is, zet je het vuur uit.

Voor de bechamelsaus laat je de boter in een steelpan smelten op middelhoog vuur. Voeg, zodra gesmolten, de bloem toe. Roer de bloem door de boter en laat even warmen. Als het goed is, ruik je een lichte koekjesgeur. Voeg nu, in kleine hoeveelheden de melk toe. Voeg pas nieuwe melk toe als de vorige is opgenomen en je een gebonden sausje krijgt. Het is de bedoeling dat je een lopende bechamelsaus krijgt. Kruid je saus met peper en zout van de molen.

Nu kunnen we de lasagne beginnen bouwen.

Begin met een dun laagje tomatensaus op de bodem van je ovenschaal. Leg er lasagnebladen op tot de bodem is bedekt.

Doe daarop opnieuw wat tomatensaus en verdeel de witte vis over de schaal, samen met de gegaarde spinazie.

Leg een nieuwe laag pastavellen. Voeg opnieuw tomatensaus toe, leg daarop de gerookte zalm en de geschaafde venkel. Lepel daarover een beetje van de bechamelsaus.

Dek opnieuw af met een laagje pasta. Verdeel hier de rest van de tomatensaus over, de blokjes verse zalm en de strooi er de verse blaadjes basilicum over.

Dek een laatste keer af met een laagje pasta, verdeel er de bechamelsaus over en bestrooi royaal met de versgeraspte Parmezaanse kaas.

Bak de lasagne gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de lasagne vijf minuutjes staan alvorens je hem aansnijdt.

Wist je dat?

Lasagne mag je mij zomer, winter, herfst en lente voorschotelen. I love it! Het brengt gezelligheid in huis. Deze variant met vis heeft zelfs een feestelijk kantje als je het mij vraagt.

Bovendien leent het zich ook uitstekend om te foodpreppen. Eens de lasagne is opgebouwd, doet de oven al het werk voor jou. Leuk om te maken als je bezoek hebt!

Ik serveer er steeds een tomatensalade en een groene salade bij en wat knapperig brood. Zo heb je in een handomdraai een heerlijk gevulde tafel.

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?